Valmieru apmeklē Dienvidkorejas vēstniecības Latvijā vadītājs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 29.jūlijā, darba vizītē Valmieru apmeklēja Dienvidkorejas vēstniecības Latvijā pilnvarotais lietvedis un misijas vadītājs Sungs Hjans Čojs (Sung Hyun Choi), pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Didzis Stāvausis.

Tiekoties ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Inesi Boķi, Sungs Hjans Čojs norādīja, ka Valmiera ir lielisks piemērs ilgtspējīgai pilsētas attīstībai un izaugsmei: "Valmierā viesojos jau otro reizi, ik reizi pārliecinoties, ka pilsēta aug un attīstās. Valmieru uzskatu par piemēru tam, kā apvienot sekmīgu ražošanu pilsētas teritorijā, saglabājot pilsētas zaļās teritorijas."

Arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis sarunā uzsvēra, ka Valmieras izaugsmes pamatā ir spēcīgi un tradīcijām bagāti uzņēmumi. "Valmiera ir uzņēmēju pilsēta – šeit sekmīgi darbojas ne tikai lielie uzņēmumi, bet arī ar Valmieras Biznesa un inovāciju inkubatora atbalstu tapušie inovatīvie un konkurētspējīgie mazie uzņēmumi. Paralēli tam rūpējamies par to, lai pilsētas iedzīvotājiem tiktu nodrošināta daudzveidīga kultūras un sporta pasākumu programma brīvā laika pavadīšanai, jaunā paaudze varētu iegūt augstvērtīgu izglītību, kā arī ar vienīgās reģionālās augstskolas starpniecību pilsētai piesaistītu talantīgākos jauniešus gan no Latvijas, gan ārvalstīm," tā Boķis.

Pēc vizītes Valmieras pilsētas pašvaldībā, vēstnieks apmeklēja AS "Valmieras stikla šķiedra", kur iepazinās ar uzņēmuma darbību un nākotnes plāniem, kā arī ar uzņēmuma prezidentu Andri Oskaru Brutānu pārrunāja iespējas AS "Valmieras stikla šķiedra" produkcijas eksportēšanai uz Dienvidkoreju.

Tāpat Korejas vēstniecības pārstāvji apmeklēja Valmieras drāmas teātri, kur tikās ar teātra valdes locekli Evitu Sniedzi, kura izrādīja teātra telpas, kā arī iepazīstināja ar nākotnes iecerēm. Tāpat vizītes laikā tika apmeklēts Vidzemes Olimpiskais centrs un Jāņa Daliņa stadions, kā arī atpūtas komplekss "Avoti", lai vēstniecības vadītāju iepazīstinātu ar sporta un aktīvās atpūtas iespējām Valmierā. Savukārt vizītes noslēgumā S.H.Čojs tikās ar Vidzemes Augstskolas pārstāvjiem, kuri izrādīja jauno Inženierzinātņu kompleksu, kā arī pārrunāja ar vēstniecības vadītāju iespējamos sadarbības virzienus studentu un mācībspēku apmaiņas programmu ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu