Vecumnieku cietumā turpmāk būs «Kalna svētību kopienas» dzīves prasmju centrs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušo Vecumnieku cietuma teritoriju turpmāk apsaimniekos biedrība «Kalna svētību kopiena», izveidojot tur dzīves prasmju centru, lēmuši Vecumnieku novada domes deputāti.

Cietuma teritorijā atrodas dažādas infrastruktūras būves, dzīvokļi, pastaigu laukums, kā arī vairāki zemesgabali, kurus pašvaldība nodevusi biedrībai bezatlīdzības lietošanā uz desmit gadiem, ja vien biedrība saglabās sabiedriskā labuma organizācijas statusu.

Biedrības mērķis ir izveidot dzīves prasmju vietu, kur cilvēki apgūst sev nepieciešamās dzīves prasmes un pielieto tās ikdienas dzīvē, dzīvojot patstāvīgā, pašregulējošā kopienā, savstarpēji cits citu atbalstot, daloties un mācoties.

Ieceres sasniegšanai biedrība sniegs sociālo palīdzību maznodrošinātām ģimenēm un sociāli mazaizsargātām personām, nodrošinās dzīvokļos komunālos pakalpojumus, tāpat gādās arī par visas teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību. Paredzēts, ka īpašumā atradīsies arī bibliotēka un tiks veikta saimnieciskā darbība, sekmējot bezdarba samazināšanu.

Kā vēstīts, no 1.janvāra slēgts Vecumnieku cietums, jo pēdējo gadu laikā ir būtiski samazinājies kopējais ieslodzīto skaits.

Valdība decembrī lēma nodot Vecumnieku cietumu Vecumnieku novada pašvaldības īpašumā.

Novembra vidū Tieslietu ministrijā (TM) tika saņemta vēstule no pašvaldības, lai pārņemtu nekustamo īpašumu «Vecumnieku cietums» ar kopplatību 70,7 hektāri noteikto pašvaldības autonomo funkciju īstenošanai.

Pašvaldība ministrijai skaidroja, ka tā, pārņemot nekustamos īpašumus savā īpašumā, saredz iespējas sadarbībā ar privātpersonām vai citām publiskām personām šajā teritorijā attīstīt sabiedrības, it īpaši maznodrošināto ģimeņu un sociāli mazaizsargāto personu, sociālās labklājības celšanas un sociālās palīdzības sniegšanas projektus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu