Par 4 miljoniem eiro sākta Siguldas pils kompleksa rekonstrukcija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vērienīgas Siguldas pils kompleksa rekonstrukcijas laikā tiks pārbūvēta muižas koka māja, pils kompleksa dzīvojamā māja un saimniecības ēka, kurās kapitālais remonts nav veikts vairākus gadu desmitus. Kopējās izmaksas varētu sasniegt vairākus miljonus eiro.

Siguldas radošais kvartāls

Piesaistot Eiropas fondu finansējumu,darbus plānots pabeigt 2018.gadā. Nākotnē vēsturiskais komplekss pārtaps par radošo kvartālu un vietu, kur attīstīties uzņēmējdarbībai. Pils kompleksa muižas koka mājai, sauktai par Vasaras pili, kas uzskatāma arī par vecāko koka ēku Siguldā, kapitāli remontdarbi un pārbūves nav veiktas vismaz kopš 1993.gada. Šobrīd 19.gadsimtā klasicisma stilā celtās ēkas ārējās un iekšējās konstrukcijas atrodas avārijas stāvoklī. Pēc pārbūves ēku paredzēts izmantot gan radošām darbnīcām, gan kā konferenču un semināru centru, akcentējot kņazu Kropotkinu dzimtas stāstu. Pils kompleksa dzīvojamajā mājā, kur pēdējās desmitgadēs bija dzīvokļi, atradīsies mūsdienu tehnoloģiju un mākslu centrs ar audiovizuālās mākslas darbnīcām. Pils kompleksa saimniecības mūra ēkā Latvijas pirmās neatkarības laikā atradās ekskursantu nams. Pēc dažiem gadiem tur būs mākslinieku rezidences un jaunu produktu attīstības centrs. Pārmaiņas un uzlabojumi paredzēti arī pils kompleksa teritorijas labiekārtošanā. Vērienīgos rekonstrukcijas darbus – trīs vēsturisko ēku pārbūvi par vairāk nekā 4 miljoniem eiro veic pilnsabiedrība«ReRE Būve 1».Siguldas pils kompleksa rekontrukcija notiek kopš 2013. gada.Tuvāko gadu laikā par Eiropas līdzekļiem tiks pārbūvēta arī Siguldas Jaunā pils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu