Daugavpils sadarbosies ar Ejmiatsinu Armēnijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Šodien Daugavpils pilsētas domē tika parakstīts memorandu par sadarbību starp Daugavpili un Ejmiatsinas pilsētu Armēnijā, informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Sadarbības memorandu parakstīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims («Mūsu partija») un Ejmiatsinas mērs Karens Grigorians. Parakstīšanas ceremonijā piedalījās arī Daugavpils domes deputāte Līvija Jankovska, kura ir iniciatore šīs sadarbības sākšanai.

Memorands paredz sadarbību starp pilsētām kultūras, izglītības un zinātnes jomā, kā arī ekonomikā, sportā un tūrismā. Sadarbības dokuments paredz arī apmaiņu ar delegācijām un pieredzes apmaiņu.

Ejmiatsinas mērs Grigorians pateicās par uzaicinājumu un iespēju kļūt par sadarbības partneriem, kā arī pauda cerību uz ciešu sadarbību.

Savukārt Daugavpils mērs Eigims pasniedza dāvanā pulksteni un norādīja, ka tā ir simboliska dāvana, kas sāks skaitīt abu pilsētu sadarbības minūtes, stundas, dienas un gadus. Viņš arī uzaicināja sadarbības partnerus no Armēnijas nākamā gada vasarā piedalīties Pilsētas svētkos.

Vizītes turpinājumā viesi no Armēnijas apmeklēs Daugavpils cietoksni, piedalīsies Valsts svētku pasākumos, apmeklēs Aglonu un Rīgu.

Publicēta: 17.11.2017 12:55

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu