Avārijā gājis bojā traktora vadītājs, vēl četri cilvēki cietuši (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja

Vakar Talsu novadā mikroautobuss ietriecās stāvoša traktora piekabē. Avārijā cieta pieci cilvēki, viens cietušais vēlāk slimnīcā no gūtajām traumām nomira.

Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūru LETA informēja, ka ap plkst.8.45 autoceļa Ventspils-Rīga 103.kilometrā 1956.gadā dzimis vīrietis, vadot mikroautobusu "Mercedes-Benz Sprinter", ietriecās priekšā stāvošā traktora "MTZ 80" piekabē. Slimnīcā nogādāts 1967.gadā dzimušais traktora vadītājs, kurš no gūtajām traumām nomira. Medicīniskā palīdzība sniegta arī 1954.gadā dzimušam vīrietim, 1969.gadā dzimušai sievietei, 1985.gadā dzimušam vīrietim un 1988.gadā dzimušam vīrietim.

Viens no cietušajiem ir traktora šofera dēls, bet pārējie trīs - mikroautobusa pasažieri. Mikroautobusa šoferis nav cietis, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa priekšniece Ligita Boginska.

Kā policijai stāstījis mikroautobusa šoferis, viņu esot apžilbinājusi saule, tāpēc viņš nav pamanījis ceļa malā novietot traktoru, bet pirms tā neesot bijis novietots brīdinājuma trijstūris. Tomēr policija turpina noskaidrot notikušā apstākļus.

Kā informēja Boginska, traktora vadītājs, kurš negadījuma brīdī atradies starp ceļa malā stāvošu traktoru un tā piekabi, tika saspiests un slimnīcā no gūtajām traumām mira. Arī pārējiem cietušajiem sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība, taču viņu traumas neesot ļoti smagas.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Avārijā iesaistītais mikroautobuss pieder pašvaldības SIA "Ventspils reiss", un satiksmes negadījuma brīdī tas vedis pasažierus no Ventspils uz Rīgu. "Tā ir nejēdzīga un traģiska apstākļu sakritība," aģentūrai LETA sacīja "Ventspils reisa" valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis. Mikroautobusa šoferis pēc notikušā esot šoka stāvoklī, tāpēc pašlaik nevarot veikt darba pienākumus.

Kopā pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 52 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem trijos negadījumos cieta cilvēki un viens cilvēks gāja bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 22 avārijas, divos ceļu satiksmes negadījumos cieta cilvēki.

Pagājušajā diennaktī Ceļu policijas darbinieki Latvijā aizturēja 12 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. Astoņi no tiem bija autovadītāji, četri - velosipēdu un mopēdu vadītāji. Rīgas reģionā aizturēti trīs iereibuši autovadītāji.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu