Uz jaunieklātiem ceļa segumiem šoferīšiem jāievēro ātruma ierobežojumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Visā valstī aktīvi norisinās ceļu būvdarbi, vietām tie ir jau pabeigti, taču nereti tiek saglabāti ātruma ierobežojumi - 50 km/h un 70 km/h, pavēstīja AS «Latvijas valsts ceļi» (LVC). «Šie ierobežojumi ir pamatoti, un autovadītājiem lūgums būt pacietīgiem un pašu drošībai tos ievērot,» pauda LVC.

Pēc asfaltēta autoceļa atjaunošanas reizēm pat mēnesi vai ilgāk saglabājas ātruma ierobežojums 70 km/h. Tas tādēļ, ka pēc ceļa seguma virskārtas izbūves tiek uzklāta bitumena saistviela, kas veido plēvīti - tā var būt slidena. Nepieciešams laiks, lai ar automašīnu riepām šo plēvīti nodeldētu.

LVC šādos posmos regulāri veic saķeres mērījumus, tiklīdz tā atbilst normai, ātruma ierobežojumi tiek noņemti.

Lai atjaunotu ceļa virskārtu, Latvijā bieži izmanto virsmas pastiprināšanu ar bitumena emulsijas un sīkšķembu maisījumu. Uz ceļa segas uzklāj bitumena emulsiju un virs tās dažus centimetrus biezu šķembu kārtu. Lai bitumena emulsija pilnībā sasaistītos ar šķembām, nepieciešams laiks - vairākas dienas. Kad šis process ir beidzies, sīkšķembas no seguma tiek novāktas.

Kamēr emulsijas sasaiste ar šķembām nav noslēgusies, automašīnu riteņi nepielipušās šķembas var uzraut gaisā un tās var sabojāt sava vai citu transportlīdzekļu stiklus. Tādēļ šajos posmos nosaka ātruma ierobežojumu 50 km/h vai 70 km/h. Uz šādiem ceļiem vēlams arī palielināt distanci starp automašīnām.

Remontdarbu laikā ceļu satiksmes ierobežojumi vairāk nekā 70 valsts autoceļu posmu

Turpinās aktīvā būvdarbu sezona un autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem vairāk nekā 70 valsts autoceļu remontdarbu posmu, pavēstīja AS «Latvijas valsts ceļi» (LVC).

Vislielākais luksoforu skaits remontdarbu laikā ir ceļā no Jēkabpils uz Rēzekni posmā no Stirnienes līdz Varakļāniem, posmā no Daugavpils līdz Medumiem, uz Liepājas un Ventspils šosejām remontdarbi notiek vairākās vietās - uz visām šīm šosejām autobraucējiem jārēķinās, ka ceļā būs jāpavada pat par stundu ilgāk. Daudz remontdarbu ir ap Gulbeni, ceļā uz Vecpiebalgu un Skaistkalni.

Pēc LVC vēstītā, Līvānos līdz rudenim slēgta Stacijas iela posmā no Daugavpils šosejas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei pilsētā, tāpēc, lai tiktu uz Preiļiem, jābrauc pa Dzirnavu ielu vai ceļu Līvāni-Steķi.

Pierīgā lielākie būvdarbi notiek Ulbrokā, Siguldā, kur tiek rekonstruēts krustojums. Remontdarbu dēļ satiksmes ierobežojumi ir pie visām HES, arī uz tilta pāri Lielupei uz Ventspils šosejas - šajos posmos autovadītājiem jārēķinās ar palēninātu satiksmi.

Aktuālā informācija par satiksmes apgrūtinājumiem valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, mājaslapā «lvceli.lv», kā arī lietotnē «Waze».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu