Vai parādu piedzinēji drīkst izmantot sociālos portālus? (110)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/basykes

Gribētu paust savu viedokli par to, kā sociālajos portālos, manuprāt, nevietā aizstāv parādniekus.

Es strādāju parādu piedziņas kompānijā, savu maizi pelnu, atgūstot parādus, un, protams, algu saņemu no padarītā jeb atgūtās parāda summas. Lai efektīvi varētu strādāt, nepieciešams sazināties ar personu un vienoties par parāda apmaksas grafiku, kārtību. Bieži cilvēki aizmirst par savām saistībām, maina līgumā norādītās adreses, ir mainīti telefona numuri utt. Tāpēc nereti vienīgais veids, kā iespējams sazināties un informēt personu par tās saistībām, ir, izmantojot sociālos portālus, piemēram, one.lv, facebook.com, face.lv u.c., ar kuriem, jāpiebilst, nekādu problēmu nav, bet, rakstot portālā draugiem.lv informatīvu atgādinājuma vēstuli ar lūgumu sazināties ar mums, regulāri tiek dzēsti mūsu profili.

Izdzēsa manu personīgo profilu

Rakstīju no sava personīgā profila, ar savu vārdu, uzvārdu, ar bildēm albumā, kuras, protams, pēc profila dzēšanas aizgāja nebūtībā līdz ar visu informāciju, ko man kāds cilvēks, iespējams, atbildēs. Nesaprotu portāla nostāju. Nav vairs 1990.gadi, kad naudu burtiski izsita, tagad viss notiek pārrunu - mierizlīguma ceļā, ja varam sadarboties ar personu; ja ne, tad, protams, lieta tiek nodota LR tiesai.
Vai nevajadzētu pārskatīt portāla draugiem.lv nostāju un iekšējo politiku? Viņi aizstāv personas, kas ir parādā naudu, kuru, protams, mūsu klienti, kas šīs lietas ir nodevuši mums, vēlas saņemt atpakaļ.

Kāpēc tā jāaizstāv parādnieki?

Neuzskatu, ka cilvēks, kas aizņēmies naudu un nespēj atbildēt par savām uzņemtajām saistībām, slēpjas, slapstās, izvairās no parāda nomaksas, faktiski – piesavinājies svešu naudu un šķietami pazudis no zemes virsas, būtu pelnījis, lai viņu nedrīkstētu "traucēt" pat ar ļoti pozitīviem un uz sadarbību vērstiem uzaicinājumiem nokārtot savas saistības. Kāpēc portāla politika ir aizstāvēt ļaunprātīgu izvairīšanos no parādu nomaksas?

Nauris Igaunis

Komentāri (110)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu