Nekaunīgs krāpnieks apelē pie cilvēku labās sirds

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Gribu sabiedrībai ziņot par kādu vīrieti, kurš tēlo, ka ieradies no laukiem, ka viņam nozagta mašīna un vajag naudu, lai nokļūtu mājās. Taču patiesībā ar šo stāstu viņš no cilvēkiem tikai vēlas izkrāpt naudu.

Krāpnieks uzdarbojas Telts ielas un Vienības gatves krustojuma apkārtnē, pie pansionāta "Atsaucība", iespējams, arī citviet Rīgā. Šo vīrieti atpazinu, jo "nelaimē nonākušais" man palīdzību mēneša laikā lūdza jau otro reizi.

Sarunu viņš sāk ar jautājumu: "Kur atrodas tuvākā dzelzceļa stacija, lai nokļūtu uz Aizkraukli?" Kad jūs esat viņu uzklausījis un sākat stāstīt, kā staciju atrast, seko lūgums pēc palīdzības. Vīrietis lūdz aizdot latu ceļam, jo viņam no rīta pie tirgus esot nozagta automašīna ar visiem dokumentiem, maku un telefonu. Rīgā viņš esot pirmo reizi, vedis pārdot preces uz tirgu, bet gadījusies šī "liksta".

Pirmajā reizē iedevu viņam 0,5 Ls, viņš uzstāja, lai dodu latu, vairāk nedevu.

Ar tādu pašu stāstu palīdzību lūdz vēlreiz

Šorīt minētajā apkārtnē šo pašu vīrieti ar šo pašu lūgumu un stāstu sastapu vēl reizi. Biju ļoti sašutusi par šādu nekaunību un nolēmu brīdināt arī citus cilvēkus.

Palīdzējuši arī citi pazīstamie

Pārrunājot notikušo ar tuviniekiem un kaimiņiem, atklājās, ka viņam lūgto palīdzību sniegusi arī mana mamma. Domāju, ka viņš šādi uzdarbojas daudzviet, jo Telts ielas apkārtnē sastopams aptuveni reizi mēnesī. Vienmēr esot pieklājīgi ģērbies un atstāj par sevi labu iespaidu.

Trakākais, ka šādu krāpnieku dēļ cilvēki cits citam zaudē uzticību un kādreiz varbūt nepalīdzēs kādam, kuram tas tiešām nepieciešams.

Sanita

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu