Tantiņa ar spieķi izlamā un pazemo 6. autobusa pasažierus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāda sieviete ar bērniņu šonedēļ piedzīvojusi naidpilnu un rupju attieksmi 6. autobusā. Viņa saņēmusi lamas un nosodījumu no citas pasažieres. Savukārt «Rīgas satiksmē» aicināja šādas situācijas neuztvert personiski.

Kāda Facebook lietotāja 13.aprīlī raksta par piedzīvoto naidpilno attieksmi pret māmiņu un mazuli autobusā.

«Izdomāju padalīties ar vakardienas notikumiem autobusā atceļā no slimnīcas. Tad nu tā: iekāpām autobusā numur 6 pie slimnīcas. Bijām laimīgi, ka sveram un augam pareizos tempos, ne miegaini, ne čīkstīgi, viss labi.

Nopriecājos, ka mazais braši turas, autobuss nav pilns un līdz ar to vakardienas karstumam patīkams brauciens. Viss ir labi līdz brīdim, kad autobusā iekāpj sieviete gados, kura nerunā latvju mēlē un sāk uzvesties diezgan nicinoši pret mani tieši kā māmiņu ar bērniņu. Situācija šāda:

sieviete iekāpj, apsēžas un sāk rupji izteikties savā valodā,

ka, ja dzemdē bērnus, vajag mašīnu, lai nav citiem nervi jābojā, braucot ar tiem autobusos. Pilnīgi riebjoties. Es klusējot nobrīnījos, bet neko, runājos ar savu puiku tālāk, lai viņam nav garlaicīgi.

Tad jutu, ka rati kustas, it kā kāds tos bakstītu. Jā, tā ir, paskatos - tante ar savu spieķi, pabāzusi to zem barjeras, kas nošķir ratiņvietas no sēdvietām, cītīgi baksta manus ratus. Es viņai palūdzu to pārtraukt. Uz ko viņa, nu jau paceļot balsi, atbildēja: «Es nesaprotu, ko tu saki, es tavu valodu nesaprotu un negribu saprast.

Riebjas man, ka šitādas te sadzemdē bērnus un tad ar saviem ratiem aizņem vietu autobusā!

Ja vajag kur braukt, brauc ar taksi, mašīnu! Nevis aizņem vietu un krīti uz nerviem ar savu bērnu te!»

Vēlreiz, man iestājās ŠOKS. Mans bērns mierīgi skatījās pa logu, dzēra savu suliņu un klusi ko gugināja. Sieviete turpināja darīt to pašu. Es aizbīdījos uz otru pusi, ratiem paredzētajā vietā. Un sieviete sāka klaigāt: «Domā, ka, stāvot tur, tu netraucē? Traucē! Jūs, latvietes, nabagi esat! Pretīgi skatīties!»

Kaut tev vairs nekad nebūtu bērnu un visām citām tavā sugā arī!

Man acīs sariesās asaras, es negribēju lamāties, kliegt, lai gan iekšā bija tik daudz ko teikt. Es nesapratu, par ko šī sieviete ir tik neapmierināta. Kas viņu nomoka? Un kāpēc es un mans mazais? Tā kā bijām nobraukuši lielāko gabalu un ārā bija pasakains laiks, mēs izkāpām ārā un devāmies tālāk kājām. Kopš vakardienas es nespēju beigt par to domāt.

Es tikai gribu cerēt, ka šī sieviete savā dzīvē nejūtas vientuļa un nevienai citai māmiņai nenāksies sajust viņas naidpilno attieksmi.»

Pārvadātājs aicina neuztvert personiski

Savukārt «Rīgas satiksmes» preses sekretārs Viktors Zaķis, iepazinies ar sievietes rakstīto, TVNET skaidroja, ka sabiedrisko transportu katru dienu izmanto daudzas un dažādas personas.

Diemžēl ir gadījumi, kad kāds no pasažieriem izturas neadekvāti un traucē citiem pārvietoties.

Gadījumā, ja transportā ir šādas personas, «Rīgas satiksme» lūdz par šo faktu informēt policiju pa tālruni 110 vai ziņot vadītājam.

«Cilvēciski var saprast māmiņu, kura tika aizvainota tieši sabiedriskajā transportā, taču personas, kuras neadekvāti uzturas pret apkārtējiem, mēdz pārvietoties arī citur un diemžēl no tām izvairīties nevar, tāpēc aicinām to neuztvert personiski,» Zaķis aicināja.

Uz jautājumu, vai novērots daudz tādu gadījumu, kad pasažieri rupji un naidpilni aizskar citus pasažierus, Zaķis sacīja, ka «Rīgas satiksmei» nav tādas uzskaites sistēmas, tādēļ uzņēmums nevar to komentēt.

«Bet, manuprāt, šādas situācijas ir itin visur, un sabiedriskais transports ne ar ko būtisku neatšķiras, ja vien ar to, ka cilvēki tajā atrodas tuvu viens otram šaurā telpā, kas atsevišķos gadījumos, iespējams, palielina negatīvu emociju izpausmes,» viņš pauda.

Vai arī Tu esi pamanījis kādu nejēdzību?

Filmē, fotografē un raksti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu