Vēlēšanu uzvarētāji gavilē, zaudētāji - sūkstās (365)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partiju apvienības "Vienotība" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa šovakar izteicās, ka sadarbība ar apvienību "Par labu Latviju" (PLL) nebūs iespējama, jo vēlētāju aptaujas rezultāti liecina, ka iepriekšējā politika ir bankrotējusi un vēlētāji nav noticējuši melu un tukšo solījumu lavīnai. Savukārt viens no apvienības "Par labu Latviju" (PLL) līderiem Andris Šķēle norādīja, ka šo vēlēšanu rezultāti ir nopirkti par Valsts kasē esošo naudu.

Pievienots Šlesera komentārs

Āboltiņa: "Saskaņas centrs" nedrīkst palikt par "karojošo opozīciju"

Partijas "Jaunais laiks" līdere Solvita Āboltiņa uzskata, ka jaunajā parlamentā jāsadarbojas ar "Saskaņas centru" (SC), kurš nedrīkst palikt par "karojošo opozīciju". Āboltiņa pieļāva, ka SC varētu uzticēt dažu Saeimas komisiju vadību un atbildības jomas. Viņa tomēr uzsvēra, ka jāzina SC noskaņojums šajā jautājumā.

Vienlaikus Āboltiņa apliecināja, ka "Vienotībā" ir nacionālāk domājoši cilvēki, kuriem šāds priekšlikums varētu arī nepatikt, taču viedoklis par sadarbību ar SC ir vairākumā. Tas gan nenozīmējot, ka SC varētu ņemt valdībā. ""Saskaņas centru" nedrīkst atstāt ārpusē, jo tam ir liels vēlētāju atbalsts. Ir jāatrod veids, kā demokratizēt Latvijas parlamentu. ""Saskaņas centrs" nevar būt karojošā opozīcija," viņa teica.

Vienotības valdes loceklis Dzintars Zaķis portālam TVNET sacīja, ka apvienības valde šovakar tikai apspriedusi provizoriskos vēlēšanu rezultātus un priecājusies par tiem, taču nekādus lēmumus neesot vēl pieņēmusi. Lēmumi tiks pieņemti tikai tad, kad tie būs pēc iespējas kvalitatīvāk sagatavoti. Jautāts par apvienības rīcību šonakt, Zaķis teica: "Nekas neliecina, ka būtu jāsteidzas šonakt kaut ko iecementēt. Sagaidīsim oficiālos vēlēšanu rezultātus un tad ar prātu un pīpēšanu, kā saka mūsu senči."

Šķēle: vēlēšanu rezultāti ir nopirkti par Valsts kasē esošo naudu

Intervijā Latvijas Televīzijai viņš sacīja - aptauju dati par lielo atbalstu pašreizējās koalīcijas partijām liecina, ka iedzīvotāji pašreizējai koalīcijai ir devuši "ļoti precīzu un skaidru mandātu". "Acīmredzot Latvijas iedzīvotāji ir noticējuši tam, ka pievienotās vērtības nodoklis netiks pacelts ne zālēm, ne transportam, ne apkurei, ka būs 1,1 miljons darba vietu, ka būs paceltas māmiņu algas, ka tiks atdoti atpakaļ bērnu pabalsti. Iedzīvotāji ir tam noticējuši," Šķēle teica.

Uz jautājumi, kādēļ, viņaprāt, PLL saņēma tik maz balsu, Šķēle atbildēja, ka "kopumā krīzes periods, kas bijis ļoti smags, ir neapšaubāmi atņēmis balsis tiem, kas bijuši pie varas izaugsmes gados". "Tajā pašā laikā jāteic, ka šī ir dārgākā kampaņa, vislielākais naudas daudzums. Apmēram četrus miljardus eiro ir iztērējusi valdošā koalīcija, pērkot šo vēlēšanu rezultātus, un par šādu naudu var nopirkt jebkurus vēlēšanu rezultātus," uzsvēra Šķēle.

Šlesers neizslēdz, ka PLL varētu strādāt opozīcijā

Šlesers sarunā ar portālu TVNET teica: "Sagaidīsim oficiālos vēlēšanu rezultātus. Izskatās, ka esošā koalīcija iegūs vairākumu balsu un visdrīzāk turpinās strādāt. Sķietamā stabilitāte, par ko " Vienotība" runāja pirms vēlēšanām, nav tik stabila. Mēs dzīvojam uz parāda. Nākamā gada budžets vēl nav redzēts. Joprojām aktuāls ir jautājums pat pensiju griešanu, nodokļu palielināšanu un plānu ekonomikas sildīšanai."

SC līderi pagaidām atturīgi par gaidāmajiem vēlēšanu rezultātiem

"Saskaņas centra" (SC) līderi Jānis Urbanovičs un Nils Ušakovs pagaidām ļoti atturīgi izsakās par gaidāmajiem vēlēšanu rezultātiem.

Urbanovičs apgalvoja, ka vēlētāju aptauju rezultāti, kas liecina, ka SC vēlēšanās, visticamāk, ir zaudējis "Vienotībai", viņu neinteresējot. "Pagaidīsim līdz rītdienai," izteicās Urbanovičs, piebilstot, ka ļoti būtiski būs arī tas, kādi būs "plusiņu un mīnusiņu ģeometriskie rādītāji", proti, kādas personālijas iekļūs Saeimā.

Arī Ušakovs aicināja sagaidīt vēlēšanu rezultātus.

Silenieks gandarīts par ZZS rezultātu

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Viesturs Silenieks publiskotos vēlēšanu dienas aptaujas rezultātus vērtē pozitīvi, un, ja šāds būtu vēlēšanu rezultāts, viņš būtu gandarīts.

Viņš aģentūrai BNS pauda viedokli, ka ZZS Saeimā varētu iegūt aptuveni 16 vietu. Silenieks pastāstīja, ka vēlēšanu kampaņā ZZS ieguldījusi aptuveni 400 000 latu. Tās iespējamo rezultātu viņš vērtēja kā apmierinošu. ZZS pārstāvis klāstīja, ka ZZS galvenā auditorija bijuši reģionos dzīvojošie cilvēki, zemnieki, brīvdomātāji un nacionāli noskaņoti cilvēki.

Aptauja:"Vienotība" iegūst 34%, "Saskaņas centrs" - 30%

Aģentūras BNS, Latvijas Televīzijas un Rīgas Stradiņa universitātes vēlēšanu dienā veiktā aptauja liecina, ka 10.Saeimas vēlēšanās uzvarējusi apvienība "Vienotība" un "Saskaņas centrs" (SC). "Vienotība" ieguvusi 34% vēlētāju balsu, bet "Saskaņas centrs" - 30%. Kā atzīmēja RSU Žurnālistikas programmas vadītāja profesore Anda Rožukalne, minētā aptauja norāda vēlētāju noskaņojumu nevis vietu sadalījumu Saeimā.

Aptauja rāda, ka tālāk seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 14% balsu, apvienība "Par labu Latviju" ar 8% un Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" ar 7%. Savukārt kreisi orientētā partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" ieguvusi 1% balsu. Pārējās partijas ieguvušas mazāk par 1% balsu.

Ar nederīgu biļetenu nobalsojuši 0,3% aptaujāto.

Komentāri (365)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu