Dombrovskis: Bērziņa ievēlēšana ir sods Zatleram

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Andra Bērziņa ievēlēšana prezidenta amatā liecina, ka Saeimas vairākums nav uzklausījis sabiedrības pieprasījumu pēc politikas, kurā nav vietas oligarhu ietekmei, un tas ir sods Valdim Zatleram par viņa drosmi, komentējot prezidenta vēlēšanu rezultātus, žurnālistiem teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Viņš Bērziņam novēlēja rēķināties ar tautas pieprasījumu pēc oligarhu lomas samazināšanas politikā un atgādināja, ka tauta savu viedokli izteiks 23.jūlijā. "Tas būs arī ļoti skaidrs signāls jaunajam Valsts prezidentam," sacīja Dombrovskis.

Uz jautājumu par jaunas valdības veidošanu Dombrovskis atbildēja, ka šis jautājums ir jāizrunā "Vienotībā" un koalīcijā un nevar nākt "klajā ar emocionāliem paziņojumiem".

Kā svarīgāko valdības uzdevumu premjers minēja strādāt pie tā, lai nodrošinātu stabilitāti, turpinātu valsts ekonomikas atveseļošanu un krīzes seku pārvarēšanu. "Ir svarīgi nodrošināt ekonomisko stabilitāti valstī," uzsvēra Dombrovskis.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš pieļauj iespēju, ka prezidenta vēlēšanās starp koalīcijas partneri Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Saskaņas centru" (SC) ir bijusi kāda vienošanās, Dombrovskis norādīja, ka šādu iespēju neizslēdz. "Šāda vienošanās varētu būt bijusi," viņš teica un piebilda, ka vēlēšanu rezultāti apliecina, ka Bērziņu atbalstījis arī vairākums SC deputātu.

Tas, kāds varētu būt bijis darījuma objekts, jājautā ZZS un SC, viņš klāstīja.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien aizklātā balsošanā otrajā vēlēšanu kārtā par Valsts prezidentu ievēlēja deputātu eksbaņķieri Andri Bērziņu (Zaļo un zemnieku savienība). Par Bērziņu balsoja 53 deputāti, bet 44 bija pret viņu.

Zatlera pilnvaras beigsies 7.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu