Lembergs asi kritizē kultūras ministres Ēlertes darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") šodien preses konferencē asi kritizēja savu ilggadējo politisko oponenti, kultūras ministri Sarmīti Ēlerti (V), norādot, ka viņa jau ilgstoši neesot sniegusi atbildi par atbalstu Ventspils mūzikas vidusskolas un koncertzāles būvniecības projektam.

"Runājot par Sarmīti Ēlerti, viņa ļoti atšķiras no visiem iepriekšējiem kultūras ministriem, ar kuriem es kopā esmu strādājis šajos 22 gados. [..] Viņa ir visvājākā ministre. Vienīgais ar ko viņa izceļas - kad ar viņu risina kādus jautājumus un vēlas kaut kādus lēmumus, tad viņas lēmums ir "es padomāšu"," kritisks savos izteikumos par Ēlerti bija Lembergs.

Aso kritiku Lembergs pamatoja, izklāstot Ēlertes attieksmi pret Ventspils mūzikas vidusskolas un koncertzāles projektu. "2010.gada decembrī Kultūras ministrijā Ventspils pašvaldība prezentēja Ventspils mūzikas vidusskolas ar koncertzāli projektu kultūras ministrei Ēlertei un veselai virknei ministrijas darbinieku un citiem pieaicinātajiem. Tad Ēlerte apsolīja, ka janvārī mēs saņemsim atbildi - atbalsta projekta tālāku virzību vai neatbalsta. Ir pagājuši pieci mēneši, mēs atbildi neesam saņēmuši. Ja tā tiek vadīta valsts un ja tā strādā valdības locekļi, tad neceriet uz pozitīvu iznākumu," sacīja Lembergs.

Kopš kultūras ministre ir Ēlerte, krasi esot mainījusies arī Kultūras ministrijas attieksme pret Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Pirms pieciem gadiem, kad Rakstnieku māja Ventspilī tika izveidota, tas bijis viens no veiksmīgajiem pašvaldības un Kultūras ministrijas sadarbības piemēriem.

"Man ar nožēlu ir jāatzīst, ka diemžēl, kopš kultūras ministre ir Ēlerte, attieksme pret Rakstnieku un tulkotāju māju ir mainījusies uz negatīvo pusi. Pat vairāk - lai arī šī informācija tiek slēpta, bet, pēc manā rīcībā esošās informācijas, tika skatīts pat jautājums par tās slēgšanu. Galvenā motivācija: Rakstnieku un tulkotāju māja atrodas nepareizā pilsētā - Ventspilī," sacīja Lembergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu