Politiķi ballējas un bēdājas pie bagātīgiem galdiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī daļā vēlēšanu iecirkņu līdz pat pulksten 22 notika balsošana, politiķi jau ap pulksten 21 pulcējas uz kopēju vēlēšanu rezultātu sagaidīšanu. Partiju pulcēšanās vietās izvietoti lielie ekrāni, kur sanākušie vēro televīzijas pārraides par vēlēšanu rezultātiem. Vairums politiķu šovakar mielojas ar smalkiem un gardiem ēdieniem, taču interesanti, ka šogad iztiek bez alkoholiskajiem dzērieniem, kas bija iecienīti pagājušajās vēlēšanās. Pārsvarā gaisotne ir mierīga un klusa.

"Saskaņas centrs" priecājas bez alkohola, taču svinības turpina slēgtā pasākumā

Bez alkohola sagaidīt vēlēšanu rezultātus restorānā "B-bārs" šoreiz nolēmusi SC. Kā atspirdzinājums tiek piedāvāts bezalkoholiskais kokteilis mohito, taču vakariņu galds bija klāts ļoti bagātīgi.

Arī šajā restorānā ir daudz ļaužu, to starpā ir ne tikai politiķi, bet liels skaits žurnālistu, arī no ārvalstīm.

Deputātu kandidāti visi kā viens tērpti uzvalkos; nekāda brīvā stila, tomēr visi ļoti jaukā noskaņojumā, jo reitingi un vēlēšanu rezultāti ir gana iepriecinoši.

SC politiķi un atbalstītāji paralēli oficiālajam vēlēšanu sagaidīšanas pasākumam Vecrīgā, kas tiek aizvadīts bez alkohola, pulcējoties slēgtā pasākumā viesnīcā Purvciemā, kur žurnālistiem ieeja ir liegta.

Nacionālisti dzer bērzu sulu

Partijas TB/LNNK-"Visu Latvijai" biedri rezultātus gaida uz diviem ar trapu savienotiem kuģīšiem Daugavas krastā. Galds klāts salīdzinoši pieticīgi, uz tā vēl bija arī limonāde un bērzu sula.

Biedri sāka pulcēties tikai pusstundu pirms pēdējo iecirkņu slēgšanas. Saradušies tikai politiķi, citu sabiedrībā zināmu "seju" šajā ballītē vismaz sākumā nebija.

Imants Parādnieks teicās nekādu satraukumu neizjūtam un gaida, ka viņu politiskajam spēkam Saeimā būs vietas 15-18. Līdzīgas prognozes izteica arī visumā priecīgā noskaņā esošais Raivis Dzintars, norādot, ka ar vēlēšanu iznākumu ir visumā apmierināts.

ZRP pulcējas savā birojā

ZRP pārstāvji šovakar pulcējas savā birojā Dzirnavu ielā.

Nedaudz pēc pulksten 22 biroju pameta Valdis Zatlers.

Pārspriežot provizoriskos vēlēšanu rezultātus, biedri mielojās ar dažādām uzkodām, un īpašā cieņā ir torte "Cielaviņa". TVNET nemanīja alkoholiskos dzērienus.

"Vienotība" ēd, dzer un sarunājas restorānā

Politiķi no apvienības “Vienotība” šovakar vēlēšanu rezultātus sagaida Berga bazāra restorānā “Andalūzijas suns”.

Restorāns ir dekorēts ar "Vienotības" fotogrāfijām un karikatūrām par "Vienotību".

Vienu brīdi pie "Vienotības" cienastu galda bija izveidojusies rinda, bija ieradušās arī vietējās slavenības. Esošie un topošie tautas kalpi malko bezalkoholiskos un alkoholiskos dzērienus.

Telpā valda pamatīgs troksnis un čalošana.

Daļa politiķu tērpušies oficiālos uzvalkos, taču citi neformālā apģērbā.

Pulksten 22 troksnis telpā būtiski samazinājās, jo politiķu uzmanību izpelnījās pirmie provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Vēlāk sarunas atkal atsākās ar pilnu jaudu.

Kopumā "Vienotības" telpās šonakt bija visjautrāk un skaļāk. Ap pusnakti klātesošie arī apsveica Edvardu Smiltēnu dzimšanas dienā. Suminot jubilāru un priecājoties par "Vienotības" iegūtajām balsīm, politiķi ķērās klāt lielai un ar partijas logo rotātai tortei.

ZZS telpās klusi un mierīgi

Daudz klusāk nekā citu partiju pulcēšanās vietās šovakar ir Zaļo un zemnieku (ZZS) savienības "štābā" Latvijas dabas muzejā Kr.Barona ielā.

Līdz pulksten 22.30 te pat neskanēja nekāda mūzika. Vēlāk gan ieskanējās diezgan sērīgi fona skaņdarbi.

Nemana arī nevienu no vadošajiem politiķiem.

Šķiet, Dabas muzejā šovakar ir vairāk žurnālistu nekā ZZS politiķu.

Lai arī ZZS pārstāvji šos vēlēšanu rezultātus sagaida daudz mierīgākā atmosfērā nekā pērn, kad viņi dziedāja un dancoja, arī te ir bagātīgi klāti galdi. Īpaši izceļas uz galda novietotais lielais sarkano aveņu grozs.

Šlesera partija bēdājas

Visklusāk šovakar ir Šlesera reformu partijas pulcēšanās vietā - viesnīcas "Tallink" restorānā. Lai arī tā telpas ir plašas, cilvēku te ir maz. Redzamas tikai dažas plašai sabiedrībai zināmas sejas, piemēram, Andris Bērziņš un Linda Baltiņa.

Arī te pie sienas novietots lielais ekrāns, un klātesošie vēro TV pārraides, kas veltītas vēlēšanu naktij.

Paša Aināra Šlesera ap pulksten 23.30 restorānā nebija.

Neskatoties uz vājajiem vēlēšanu rezultātiem, arī Šlesera reformu partijas pārstāvji šonakt mielojas ar grezni servētiem un smalkiem ēdieniem.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu