Zatlers: Tikai ar tankiem var mainīt mūsu lēmumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Zatlera reformu partija (ZRP) panākusi iekšēju vienprātību koalīcijā aicināt līdz šim opozīcijā bijušo "Saskaņas centru" (SC). Valdis Zatlers skaidro, ka trīs lielāko Saeimā ievēlēto partiju koalīcija varētu būt pietiekami plaša. Tā nodrošinātu finansiālo un ekonomisko pēctecību, kā arī to vadītu līdzšinējais premjers Valdis Dombrovskis (V).

Komentējot "Vienotības"(V) līderes Solvitas Āboltiņas aicinājumu ZRP pārdomāt savu lēmumu par SC aicināšanu valdībā, Zalters šorīt intervijā Latvijas radio sacīja: "Mēs esam jauns, bet samērā konsekvents, pat ļoti konsekvents politisks spēks.

Ja esam izdiskutējuši, un garās stundās izdiskutējuši gan valdē, gan valdē kopā ar saviem frakcijas deputātiem, tad, paklausieties, mums tikai ar tankiem var atļaut mainīt šo lēmumu."

Ja esam tā nolēmuši, tad tā arī rīkosimies!

ZRP nekādā gadījumā neiejauksies citu partiju lēmumos un iekšējās partijas diskusijās.

Esot vienprātība

Svētdienas vakarā pēc ilgām diskusijām visi 22 jaunajā Saeimā ievēlētie ZRP deputāti esot parakstījuši partijas valdes naktī uz sestdienu pieņemto lēmumu veidot nākamās valdības koalīciju kopā ar SC un V premjera Dombrovska vadībā.

Zatlers skaidroja, ka deputāti parakstījuši šo lēmumu, lai demonstrētu savu vienotību. Viņš teica -

diskutējot par trešo partneri, partijā viedokļi dalījās apmēram uz pusi,

taču pamazām partija nosliecās uz plašas koalīcijas veidošanu.

Šāds lēmums esot tapis ilgstošās sarunās un diskusijās. ZRP ātrāk darboties lika "Pilsoniskās savienības" paziņojums. Izdzirdot viņu viedokli, arī ZRP nolēmusi paust savējo.

Jānosauc jaunais koalīcijas modelis

Zatlers pauda cerību, ka līdz nedēļas beigām izdosies panākt vienošanos par nākamo koalīciju.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc pagājušajā nedēļā notikušajām tikšanām ar visu Saeimā ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem deva partijām laiku līdz šīs nedēļas beigām, lai viņi vienotos par koalīcijas modeli.

Ja partijām neizdotos vienoties, kā izskanējis, prezidents nāktu klajā ar savu iniciatīvu. Tiek pieļauts, ka tas nozīmētu koalīcijas veidošanu uzticēt SC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu