Dombrovskis: koalīcija jāveido ar nacionālo apvienību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Īstenojot Zatlera reformu parijas (ZRP) pirms vēlēšanām izvirzītos tiesiskuma un cīņas pret oligarhiem principus, jaunā koalīcija būtu jāveido ar nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. To šodien Latvijas Televīzijas raidījumā Labrīt, Latvija!" teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Aicina vērtēt partiju balsojumus

Viņš aicināja atskatīties uz 10.Saeimas darbu un izvērtēt katras partijas balsojumus. Politiķis uzsvēra, ka, īstenojot cīņu pret naudas un varas koncentrēšanos oligarhu rokās, koalīcija jāveido ZRP, "Vienotībai" un nacionālajai apvienībai.

Dombrovskis to nodēvēja par tiesiskuma koalīciju.

Viņš atgādināja, ka "Vienotības" valde, meklējot iespējamos risinājumus, atbalstīja nacionālās saliedēšanas koalīcijas modeli, kurā būtu četras partijas - Zatlera reformu partija (ZRP), "Vienotība", "Saskaņas centrs".

Noraida triju partiju koalīciju

"Vienotības" valde noraidījusi iespēju izveidot triju partiju koalīciju, kurā būtu ZRP, "Vienotība" un SC.

Koalīcijas kodolu joprojām varētu veidot "Vienotība" un ZRP, kas trīspusējās sarunās mēģinās pārliecināt SC un nacionālo apvienību par pievienošanos četru partiju koalīcijai. Ja kāda no šīm partijām nepiekritīs, iespējama atsevišķu sadarbības līgumu slēgšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu