Ušakovs: Stulbi priecāties par aktīviem balsotājiem ārvalstīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ir stulbi priecāties par aktīviem balsotājiem ārvalstīs, jo Latvijas valsts piederīgie mums ir jāatgūst atpakaļ, lai viņi dzīvotu Latvijā, šonakt Latvijas Televīzijas referendumam veltītajā raidījumā sacīja partiju apvienības «Saskaņas centrs» līderis Nils Ušakovs.

Tā viņš reaģēja uz Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V) atzinīgo vērtējumu par aktīvajiem ārzemēs dzīvojošiem balsotājiem.

Āboltiņa uzsvēra, ka referendums bija provokācija ar mērķi radīt etnisku spriedzi. Pašlaik pēc referenduma politiķiem un sabiedrībai ir jāspēj kopīgi runāt par valsts attīstību, atzīmēja politiķe.

Ušakovs pārmeta Āboltiņai krievvalodīgo apvainošanu, jo viņa pauda uzskatu, ka tas nav normāli, ja 22 gadu laikā atsevišķi krievvalodīgie nav iemācījušies latviešu valodu. Ušakovs skaidroja, ka viņi ir iemācījušies, taču, piemēram, par komunālajām problēmām veci cilvēki nevar uzrakstīt iesniegumu, jo tā ir specifiska tēma.

Jau ziņots, ka Latvijas pilsoņi šodienas referendumā nobalsojuši pret grozījumiem Satversmē, kas paredzēja krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu