Latgales problēmas risinās ar uzņēmējdarbību (180)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patlaban Latgalē ir daudz problēmu. Tas ir diezgan atpalicis reģions, no kura daudz iedzīvotāju labprāt aizbrauc. Lai nabadzību Latgalē mazinātu, valdības darba grupa izstrādājusi pie īpaša plāna. Darba grupas vadītājs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) uzskata, ka Latgalē jāattīsta uzņēmējdarbība.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio norādīja, ka patlaban darba grupa necenšas pārveidot Latgali «ar kaut kādiem radikāliem priekšlikumiem no Rīgas vai mūsu puses».

Darba grupa izvēlējusies mēģināt apkopot tās idejas, kas Latgalē ir. Izrādījies, ka to ideju ir ļoti daudz.

Saņemti vairāk nekā 300 priekšlikumu, ko varētu darīt. Darba grupas uzdevums ir tos prioritizēt, sastrukturizēt un nodrošināt tiem atbalstu.

Jāattīsta uzņēmējdarbība

Kā pārliecinošāko ideju, kas jāīsteno, Sprūdžs minēja uzņēmējdarbības attīstību. Vajadzīga visu veidu uzņēmējdarbības apmācība jauniešiem skolās.

Patlaban ar uzņēmējdarbību Latgalē ir problēmas. Šajā reģionā ir salīdzinoši maz uzņēmumu.

Otra lieta ir sociālekonomiskās attīstības veicināšana. Tai «jāiet kopā» ar uzņēmējdarbības attīstīšanu.

Sprūdžs noliedz, ka Latgalē vide ir nepievilcīga uzņēmējiem. «Vide nav tik nepievilcīga. Tas būtu nepareizi teikts.»

Viņš arī akcentēja, ka Latgalei novirzāmās summas no valsts puses kopumā ir diezgan lielas.

Pamet Latgali

Portāls TVNET jau ziņojis, ka pēdējā laikā samilzušas Latgales iedzīvotāju sociālās un ekonomiskās problēmas, kuru rezultātā daudz cilvēku pamet Latgali un dodas labākas dzīves meklējumos arī ārpus valsts.

Komentāri (180)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu