Dzintars: ar opozīcijas balsīm valdības darbs būs apgrūtināts (33)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Var teikt, ka patlaban Latvijā darbojas divas koalīcijas - valdības koalīcijas un cita, kurā ir «Vienotība», Reformu partija (RP), Zaļo un zemnieku savienība un «Saskaņas centrs» (SC), uzskata nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Dzintars pauda viedokli, ka šodienas balsojums par Anrija Matīsa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā bija «citas koalīcijas» balsojums. Politiķis piebilda: ja ar opozīcijas balsīm tiek ievēlēts ministrs, tad faktiski tas ir «opozīcijas ministrs».

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs akcentēja, ka nacionālā apvienība neplāno no valdības atsaukt savus ministrus, tomēr valdības darbs turpmāk varētu būt «ļoti apgrūtināts», jo koalīcija strādājot tikai uz pusslodzi, bet uz otru pusslodzi darbojas cita koalīcija. Politiķis piebilda, ka tas norāda uz to, ka ierastie koalīcijas principi varētu nestrādāt arī turpmāk.

Šodien pēc Matīsa apstiprināšanas amatā premjers tikās ar nacionālās apvienības pārstāvjiem, un tā esot bijusi «vispārīga saruna», kurā politiķi apmainījās viedokļiem par situācijas redzējumu, sacīja Dzintars.

Dzintars pauda viedokli, ka jautājumos, kur ir runa par spēcīgo ekonomisko grupu interesēm, koalīcijas partneru viedoklis bieži vien ir formalitāte. VL-TB/LNNK līderis arī atturējās prognozēt, cik ilgi šī koalīcija strādās, vienlaikus atzīstot, ka Rīgas domes vēlēšanas ir mobilizējošs faktors. Dzintaram «gribētos ticēt», ka «Vienotībai», RP un VL-TB/LNNK ir kopīga vēlme nomainīt pašreizējo Rīgas domes vadību, tomēr rodas grūtības vienoties jau tagad, ka šīs partijas pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgā nesadarbosies ar SC.

Šodienas balsojumā par Matīsu VL-TB/LNNK deputāti bija «pret», savukārt viens no frakcijas parlamentāriešiem Romāns Naudiņš, kurš iepriekš apliecinājis atbalstu Matīsa kandidatūrai, balsojumā nepiedalījās.

Iepriekš gan neoficiāli tika runāts, ka vairāki nacionālās apvienības deputāti būtu gatavi paust atbalstu Matīsam. Neoficiālā informācija arī liecina, ka nacionālo apvienību mēģināja pārliecināt par atbalstu Matīsam, arī diskutējot par VL-TB/LNNK pārstāvju iespēju zaudēt vietu satiksmes nozares uzņēmumos. Piemēram, Baiba Broka (VL-TB/LNNK) ir valsts akciju sabiedrības «Latvijas Gaisa satiksme» valdes locekle.

Kā ziņots, kaut arī attiecības starp koalīcijas partneriem ir sarežģītas, esošā koalīcija ir gatava turpināt darbu, pēc satiksmes ministra apstiprināšanas ar opozīcijas balsu palīdzību žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš arī sacīja, ka tiks vērtēts tas, kā attiecības koalīcijā varēs normalizēt. Valdības vadītājs, taujāts par konfliktiem koalīcijā, teica, ka «ar šādu koalīciju arī opozīciju nevajag», tomēr pašreizējie partneri ir gatavi turpināt darbu.

Saeima šodien ārkārtas sēdē satiksmes ministra amatā apstiprināja līdzšinējo Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Anriju Matīsu.

Par Matīsu nobalsoja 73 deputāti no Reformu partijas, «Vienotības», kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti un opozīcijas pārstāvji - «Saskaņas centrs» (SC) un Zaļo un zemnieku savienība. Savukārt pret bija 12 koalīciju pārstāvošie deputāti no nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK).

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu