Ķīlis: politiķi «uzmet» piecu minūšu laikā (110)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nav brīnums, ka sabiedrība neuzticas politiķiem - viņi cits citam neuzticas un «uzmet» piecu minūšu laikā, tā šodien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja šonedēļ demisionējušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Sajūta, ka nevienam vārdam nevar ticēt

«Jūs ieejat Saeimas mājā Jēkaba ielā 11, un rodas sajūta, ka nevienam vārdam nevar ticēt. Pasaka «būs tā», bet pēc piecām minūtēm tas ir mainījies,» sacīja Ķīlis.

Bijušais valdības loceklis kā piemēru minēja gadījumu, kad kāds ministrs, pie kura pirms ievēlēšanas «nāca un lūdza izdarīt tādas un tādas lietas», teica jā, bet pēc tam, kad viņu ievēlēja un prasītāji jautāja: «Kā tad tu tagad darīsi?» - skaidrojis: «Situācija ir mainījusies, es tagad esmu ministrs.» Minētā ministra vārdu Ķīlis nevēlējās atklāt, sakot, ka to varētu darīt šodien pēc dažām stundām.

Ķīlis uzskata, ka Latvijas politikas problēmas ir nespēja uzņemties atbildību un citam cita vainošana.

«Saprotu, ka ģimenēs viens otru vaino par to, kas noticis pagātnē, bet tas, kas notiek politikā, - Dievs pasarg!»

sacīja bijušais ministrs. Ķīlis apliecināja, ka plāno rakstīt grāmatu par Latvijas politiskās elites «tikumiem un netikumiem, darbiem un nedarbiem».

Idiotu vārdus saukšot tikai klātienē

Atbildot uz jautājumu, vai viņš tiešajā ēterā varētu nosaukt idiotu vārdus, kā pats iepriekš paziņojis, Ķīlis atbildēja, ka būtu tikai godīgi to darīt «aci pret aci», ja oponenti tiktu uzaicināti uz raidījumu.

«Es gribētu parunāt vienreiz tā no sirds ar [Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāju Inu] Druvietes kundzi,»

sacīja Ķīlis, atbildot uz jautājumu, ar ko viņš vēlētos diskutēt tiešajā ēterā.

Ķīlis neizslēdz, ka pēc veselības problēmu atrisināšanas varētu atgriezties politikā. «Paprasiet pēc diviem mēnešiem, kad būšu ar veselību ticis galā,» sacīja bijušais ministrs.

Viņš sevi redz arī kā partijas biedru, ja tā ir skaidra liberāla partija Latvijā. «Reformu partija tāda vēl nav, tai ir jāiziet iekšējo diskusiju posms, lai tā par tādu kļūtu,» turpināja Ķīlis.

Bijušais ministrs arī nolēmis attīstīt domnīcu, kas piedāvā risinājumus galvenokārt izglītībā un ekonomikā, kā arī citās jomās. Tāpat viņš sevi redzot amatā, kādā strādājis Stratēģiskās analīzes komisijā, un kas ir pietuvināts politikai.

Iesniedz demisijas rakstu

Kā ziņots, Ķīlis, kurš izglītības un zinātnes ministra amatā bija kopš 2011.gada 25.oktobra, otrdien iesniedzis demisijas rakstu Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V). Ķīlis Viņš bija Reformu partijas virzīts ministrs, taču tā arī līdz šim nav kļuvis par partijas biedru.

Saeima šodien plāno lemt par Reformu partijas (RP) parlamenta frakcijas vadītāja Vjačeslava Dombrovska apstiprināšanu izglītības un zinātnes ministra amatā.

Komentāri (110)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu