Vai caurkritušajiem dīdžejiem valsts piešķīrusi pusmiljonu ego spodrināšanai? (146)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Man nekad nav bijuši saprotami kritēriji, pēc kuriem valsts izvēlas, kam naudu piešķirt un kam ne. Nav saprotams arī tas, kuram un kāpēc galvā ienākusi sasodīti stulba ideja sasieties ar bankrotējušā radio101 bijušajiem darbiniekiem.

Pusmiljons jeb 500 000 Ls Latvijas mērogiem ir MILZĪGA summa, un par šo summu var izdarīt DAUDZ. Jā, tieši tik ir piešķirts jaunajai Latvijas radiostacijai «Pieci». Un kas par šo naudu tiks darīts, būtu taču tikai loģiski jautāt, vai ne? Un nu izrādās, ka summa viņu varenajiem plāniem esot teju par mazu, jo šo radio varēšot, redz, ne tikai klausīties, bet arī skatīties. Jājautā -

kad esat pēdējo reizi SKATĪJUŠIES radio?

Radio parasti klausās, klausās vietās un laikā, kad nevar darīt neko citu.

Video signāls ir tik mazsvarīgs un mazskaitlīgs lietotāju ziņā, ka diez vai par to vispār būtu jārunā. Radio parasti «skatījās» fantastikas grāmatās, varbūt fantastiem ideja arī radusies. Kas tad vēl? Ir izveidota web lapa melnā krāsā un maziem baltiem burtiņiem, kuras nelietojamais dizains laikam saucas - MODERNS, un simbols - ak vai, cik oriģināli - piecstūris! Nu cepuri nost! Var ātri pārveidot par zvaigzni!

Un tagad uzmanīgi - kādēļ šis projekts radies? Būs smieklīgi, brīdinu. Skaidro viens no projekta «Pieci» virzītājiem Jānis Siksnis portālā lsm.lv: «Sava loma, bez šaubām, bija «Radio 101» beigām. Sadarbībai bija gatava viena no attiecīgās auditorijas kulta personībām Toms Grēviņš, bez stabila informatīvā partnera palika Baltijas lielākais rokfestivāls «Positivus». Tieši tad mani līdz galam pārliecināja Kārļa degsme...»

Tātad iemesls 500 000 Ls iztērēšanai ir, es atvainojos, kulta personība Toms Grēviņš (atļaušos apšaubīt, ja nu vienīgi pats sava kulta), privāts popfestivāls, kurš nez kādēļ būtu jāatbalsta par valsts līdzekļiem, ar uzsvaru privāts (kur skatās KNAB?), un Kārļa degsme?

Piedodiet, bet radio 101 bankrots faktiski pierādīja, ka pārmērīgi «kultivētas» personības atstāj ļoti nomācošu iespaidu uz reitingiem. Nepalīdzēja arī ļoti lielais selfie twitter sekotāju pulks un visādas citādas modernas padarīšanas.

Tad kāpēc par valsts naudu ir jādibina vēl viena faktiski komercradiostacija?

Un jāpiešķir tai valsts nauda pusmiljona latu apmērā? Tādēļ, lai Grēviņam būtu kur uzaicināt Arti Volfu? Lai palielinātu sekotāju skaitu nevajadzīgos sociālajos kontos? Bijušais 101 twitter konts, piemēram, meklē Arta Volfa velosipēdu, reklamē diskotēku Raiņa bulvārī un nu arī kļuvis par radio «Pieci» kontu.

Iznāk tā, ka

visu to, ko reāla, komerciāla radiostacija realizēt nespēja, jo klausītāji to vienkārši neklausījās, ļoti ērti ir izdarīt par valsts naudu.

Lai jau valsts apmaksā formātu, kurš ir ērts pašiem tā veidotājiem.

Loģiska, protams, ir iebilde, ka kaut kas klausāms jauniešiem būtu vajadzīgs arī Latvijas Radio. Un kaut kas tāds mums arī ir - radio «NABA». Dažs varētu saraukt degunu un runāt par kvalitāti un to, ka radio stagnē. Jā, tā ir, taču tikpat taisnīga būtu piebilde, ka radio «NABA» neko nemaksā tā veidotājiem un no valsts naudas neko netērē. Radio «NABA» veido patiesi entuziasti, un ir daļa jauniešu, kuriem šī stacija nozīmē patiešām daudz. Ja radio «NABA» piešķirtu kaut piekto daļu no pusmiljona, rezultāts būtu ievērojami nozīmīgāks. Jā, protams, mēs neiegūtu uzmācīgus jaunas sievietes griezīgā balsī ierunātus džinglus, kuri reklamē «Pieci». Kulta personības paliktu bez kulta un ... ak vai - nebūtu, kas reklamē «Positivus».

Ja radio «NABA» vērtības vēl iztālēm ir saskatāmas, tad radio «Dod Pieci (500 000)» tādu vispār neredz.

Kāda tad ir šī stāsta morāle? Nevar bez konkursa (kārtējo reizi) atdot kādam pusmiljonu latu un citus, kuriem nav kulta personības vai Kārļa degsmes, vienkārši slēgt.

Tā ir valsts nauda.

Komentāri (146)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu