Žīgure aicina 16.martā sagādāt vilšanos Latvijas ienaidniekiem (38)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Diplomāte, rakstniece un tulkotāja Anna Žigure un viņas dzīvesbiedrs, somu žurnālists un rakstnieks Juka Rislaki publiski aicinājuši sagādāt vilšanos Latvijas valsts ienaidniekiem, atceļot 16.marta pasākumus.

Atteikšanās no gājiena nebūtu vājuma izpausme, bet gan gudrība, uzsver Žīgure un Rislaki savā aicinājumā, norādot, ka par to runājis arī bijušais Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Kažociņš.

«Latvijas valsts ienaidnieki būtu ļoti vīlušies, ja ikgadējais, viņuprāt, «SS-maršs» Rīgā šogad tiktu atcelts.

Mēs ierosinām šo vilšanos sagādāt,» min aicinājuma autori, «Pazīstam daudzus bijušos leģionārus, cienām viņus, godinām viņu cīņas un labi zinām, ka leģionāri nav «fašisti», un viņu gājiens no Doma baznīcas līdz Brīvības piemineklim nav «maršs«».

Tomēr centieni skaidrot vēsturi, lielā mērā Krievijas un, tā saukto, «antifašistu» īstenotās propagandas dēļ, nav bijuši sekmīgi.

Par leģionāru būtības dziļāko jēgu nevēlas runāt ne austrumos, ne rietumos – pat ne sabiedrotie,

atzīst Žīgure un Rislaki, uzsverot, ka starptautiskais atbalsts Latvijai šobrīd ir īpaši nozīmīgs.

«Nav šaubu, ka Krievija atkal pieliks visas pūles, lai pasaule nosodītu Latvijā atdzimstošo «fašismu«. Šajā situācijā nebūtu pareizi iedot tās rokās ieročus, kas būtu vērsti pret mūsu valsti,» teic aicinājuma autori.

Anna Žīgure bija Latvijas pirmā vēstniece Somijā pēc neatkarības atgūšanas, kur pildīja diplomāta pienākumus no 1992. līdz 1998. gadam.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu