Grigule skaidro, kāpēc izvairījās no žurnālistiem (103)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas Parlamentā (EP) no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta ievēlētā Iveta Grigule vēl nav izlēmusi, kurā EP politiskajā grupā iestāties un kurā komitejā strādāt. Viņa šorīt intervijā Latvijas radio joprojām atturējās nosaukt konkrētus kampaņas ziedotājus. Toties viņa skaidroja, kāpēc nepiedalījās mediju debatēs.

Vēl nav izlēmusi, kurā grupā strādās

Viņa stāstīja, ka sarunas par strādāšanu konkrētā politiskajā grupā sākās pagājušajā nedēļā. Pagaidām sarunas nav beigušās. Visiem EP ievēlētajiem deputātiem lēmums jāpieņem līdz Jāņiem.

Viņa konsultējoties ar vairākām grupām. Kā koalīcijas partijai šeit, Latvijā, arī Eiropā būtu interesanti strādāt tā saucamajā lielajā koalīcijā - tajā, kas ir pozīcijā un nosaka toni Eiropā.

No otras puses, toni noteicošās politiskās grupas ir ļoti centralizēti un federatīvi orientētas, bet ZZS uzskata, ka pamatā ir nacionālas valstis.

Kāpēc Zīle negrib strādāt kopā ar Griguli?

Runājot par Roberta Zīles izteikumiem, ka viņš noskaņots nepieļaut Grigules nonākšanu konservatīvo un reformistu grupā, politiķe skaidroja, ka Zīle ir pieradis ļoti mierīgi dzīvot, īpaši neiespringstot un nebraucot atskaitīties. Viņš varētu nevēlēties aktīvu un enerģisku kolēģi sev līdzās.

Ja Grigule strādātu vienā grupā ar Zīli, tā būtu ieiešana viņa komforta zonā.

Nevēlas atklāt atbalstītājus

Jautāta par atbalstītājiem, politiķe norādīja uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājas lapu, kur ir sadaļa par partiju finansēm. Tur varot redzēt pilnīgi visus ZZS ziedotājus.

Viņa ierosināja radio žurnālistam tiešraidē atvērt ziedotāju sarakstu, tādā gadījumā solot pateikt visus, ko pati pazīst un uzrunājusi. Bez tā esot grūti nosaukt precīzi.

Valēriju Karginu viņa nepazīstot. Grigule esot runājusi ar Valdi Kalnozolu, Jūliju Krūmiņu.

Viņa arī runājusi ar partijas biedriem no Jūrmalas, Mārupes, Jelgavas, Limbažiem un Madonas.

Kāpēc nepiedalījās debatēs?

Politiķe arī skaidroja, kāpēc nepiedalījās priekšvēlēšanu debatēs medijos. Tā kā ZZS veido divas partijas - Zemnieku savienības un Zaļās partijas, apvienība lēma, ka debatēs piedalās pirmās personas no katras apvienības - Andris Bērziņš un Iveta Šulca.

Savukārt pēc vēlēšanām viņa nepiedalījās mediju debatēs veselības problēmu dēļ. Pagājušā nedēļa bija pirmā, kad viņa pēc slimības lapas atgriezusies ierindā.

Vēl nav konkrētu komiteju

Grigule arī apstiprināja, ka turpinās sarunas par viņas darbošanos kādā no piecām EP komitejām - Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejā, Ārlietu komitejā, Reģionālās attīstības komitejā, Kultūras un izglītības vai Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejā.

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu