Apinis: vai Latvijas mediķi gatavi darboties militārā konfliktā? (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijai jāpalielina iespējas sniegt rehabilitācijas pakalpojumus ukraiņu karavīriem, domājot arī par Latvijas mediķu gatavību darboties militāru konfliktu gadījumā, pēc vizītes Ukrainā uzsvēris Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidents Pēteris Apinis.

Lai apspriestu iespējas turpināt līdzšinējo sadarbību, uzņemot ārstēšanai un rehabilitācijai karadarbībā cietušos, un pārrunāt, kādas varētu būt efektīvākās privātās iniciatīvas humānās palīdzības nodrošināšanai, darba vizītē uz Ukrainu bija devies Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Renārs Putniņš un Apinis. Vizītes laikā viņi tikās ar Ukrainas Veselības aizsardzības ministru Oļegu Musiju, Dņepropetrovskas apgabala gubernatora vietnieku Borisu Filatovu, kā arī apmeklēja vairākas Kijevas un Dņepropetrovskas slimnīcas.

LĀB mediju projektu vadītāja Sendija Burka-Šaicanova aģentūrai BNS pavēstīja, ka vizītes laikā runāts gan par iespējām turpināt līdzšinējo sadarbību, uzņemot ārstēšanai un rehabilitācijai karadarbībā cietušos, gan arī par to, kādas varētu būt efektīvākās privātās iniciatīvas humānās palīdzības nodrošināšanai. Putniņš uzskata, ka ar Dņepropetrovskas apgabala palīdzību visefektīvāk būtu iespējams izmantot arī Rīgas domes ieplānotos līdzekļus, jo Dņepropetrovskas apgabals atrodas vistuvāk karadarbībai un visoperatīvāk saņem jaunāko informāciju par visām vajadzībām.

«Mēs bijām pirmie Latvijas mediķi, kuriem bija iespēja pašiem savām acīm redzēt situāciju Ukrainā, apmeklēt slimnīcas, tikties ar ārstiem un ievainotajiem. Tāpēc šobrīd mums ir pamats aicināt Latvijas valdību nekavējoties sākt risināt palīdzības jautājumu starpministriju un starpvalstu līmenī,» norādījis Apinis, uzsverot, ka Latvijas pienākums ir sniegt palīdzību Ukrainai, vienlaikus domājot par Latvijas mediķu gatavību darboties militāru konfliktu gadījumā.

Piektdien plkst.14 LĀB notiks preses konference, kas veltīta Latvijas iespējām sniegt efektīvāku humāno palīdzību karadarbībā Ukrainā cietušajiem vietējiem iedzīvotājiem. Tajā piedalīsies Apinis, Putniņš un Latvijas Ukraiņu kongresa pārstāve Jana Streļeca.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu