Rinkēvičs: naturalizēties Latvijā ir viegli, bet daudzi to nevēlas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Iziet naturalizācijas procesu Latvijas pilsonību ir visai viegli, taču daļa nepilsoņu to nemaz nevēlas darīt, pirmdien preses konferencē Maskavā sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Viņš norādīja, ka, lai iegūtu Latvijas pilsonību, nepilsoņiem ir nepieciešams zināt latviešu valodu, Satversmes, kā arī valsts vēstures pamatus.

Rinkēvičs arī atgādināja, ka tā dēvētais nepilsoņu jautājums Latvijā ir viena no tēmām, kas tiek pārrunāta teju katru reizi, tiekoties Latvijas un Krievijas valdību pārstāvjiem, un neviena no pusēm nav gatava piekāpties.

Savukārt Savukārt Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda, ka, pēc viņa domām, Latvijā dzīvojošie krievi vēlas dzīvot Latvijā nevis PSRS vai Krievijā, un savulaik esot pat balsojuši par Latvijas izstāšanos no PSRS. Viņš uzsvēra, ka ir nepareizi, ka šiem cilvēkiem joprojām nav Latvijas pilsonības.

Kā ziņots, Rinkēvičs pirmdien uzturas Maskavā, lai tiktos ar Krievijas ārlietu ministru Lavrovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu