Inga Bite: Grozījumu atlikšana ir populisms un darbības imitācija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Noslēdzam debates par iespēju liegt nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas. Balso un komentē TVnet sadaļā Debates.

«Demokrātiskā valstī likumdevējam, ja tas vēlas grozīt tiesību normas, ir jāpierāda izmaiņu nepieciešamība,» tā pēc Saeimas lēmuma tomēr neskatīt likumprojektu, kas liegtu nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas, debatēs raksta juriste Katrīna Kaktiņa.

Savukārt deputāte Inga Bite, kas aizstāvēja likuma grozīšanu, lēmumu turpināt pie tā darbu sauc par populistisku. Viņa norāda, ka tas ticis diskutēts jau neskaitāmās sēdēs un deputāti šādi «izmantojuši iespēju radīt darba darīšanas imitāciju». Bite pauž nožēlu, ka līdz ar to tiks kavētas citas lietas, par kurām domstarpību nav bijis.

Kā ziņots, ceturtdien pavasara sesijas pēdējā sēdē Saeimas deputāti tomēr nolēma izņemt no darba kārtības Seksuālās un reproduktīvās veselības likuma grozījumus, kuros strīdīgākā norma paredzēja liegt nedzemdējušām sievietēm būt par dzimumšūnu donorēm. Tāpat kā nedēļu iepriekš pirms Saeimas sēdes pie parlamenta ēkas notika pikets, kurā tika norādīts uz šāda ierobežojuma nepamatotību un sieviešu tiesību neievērošanu. Pret aizliegumu izteikusies arī ceturtdien amatā apstiprinātā veselības ministre Anda Čakša.

Abas debatētājas ir vienisprātis, ka pēc iespējas drīzāk jāizstrādā dzimumšūnu ziedotāju reģistrs. Tas ļautu sekot, kas, kur un cik bieži ir olšūnu donores.

Balso un komentē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu