VUGD Zemgales komandieris: Algu palielinājuma dēļ sākt strādāt par ugunsdzēsēju Zemgalē ir problemātiski

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz ar atalgojuma palielināšanu vakanču skaits Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) ir samazinājies, un šobrīd sākt strādāt par ugunsdzēsēju Zemgalē ir problemātiski, atzina VUGD Zemgales reģiona brigādes komandieris Dainis Bērziņš.

Viņš pastāstīja, ka Zemgales reģionā ugunsdzēsēji atkarībā no izdienas un apgādājamo skaita «uz rokas», mazākais, saņem 700 eiro, papildu ir iespēja strādāt otrajā darbā.

«Vislielāko algas pieaugumu izjuta amati, kas strādā dežūrmaiņās, tā saucamie instruktoru amati - no parastā ugunsdzēsēja līdz vada komandiera vietniekam -, bet virsnieku vidū - vada komandieri. Tie ir cilvēki, kas katru dienu izbrauc uz ugunsgrēkiem. Pašlaik ar nakts stundu apmaksu un daļēju virsstundu apmaksu, kam valdība atsevišķi piešķīrusi finansējumu, alga ir ļoti patīkama,» stāstīja Bērziņš, skaidrojot, ka kopējais algas paaugstinājums ir no 27 līdz 40%.

Vienlaikus aizvien ir problemātiski nodrošināt dienestam nepieciešamos autovadītājus, jo, neskatoties uz algu palielinājumu, konkurēt ar uzņēmumiem, kas nodrošina pārvadājumus ar smagajām mašīnām, VUGD nevarot.

«Mums ir arī nosacījums, ka par vadītāju var strādāt tikai tie, kuru autovadīšanas stāžs ir vismaz gads. Ir doma veikt iekšējo apmācību, lai pašu darbinieki iegūst C kategoriju. Plānots, ka tiks noslēgta papildu vienošanās, ka tiem, kas iegūs C kategoriju par VUGD līdzekļiem, dienestā būs jānostrādā vismaz pieci gadi,» atzina VUGD pārstāvis.

Bērziņš gan skaidroja, ka autovadītāju trūkumu VUGD izjūt visā Latvijā, ne tikai Zemgalē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu