Keris: Brīdinājuma akcijas iespaids būs jūtams pakāpeniski mēneša laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkotās brīdinājuma akcijas rezultāti būs jūtami pakāpeniski mēneša laikā, pauda LVSADA vadītājs Valdis Keris.

«Brīdinājuma akcija ir uzsākta un norit tā kā bija plānots. Nekādi ārkārtas, neparedzēti notikumi nav bijuši. Tas ir labi, mēs savlaicīgi par akciju paziņojām un līdz ar to bija laiks saplānot darbus,» norādīja Keris, uzsverot, ka akcijas atstātais iespaids uz pakalpojumu sniegšanu izpaudīsies pakāpeniski mēneša laikā.

Keris pastāstīja, ka LVSADA ir vērsusies pie Veselības ministrijas ar vēstuli, kurā izsaka priekšlikumus par to, ka steidzami jāsāk sadarbību pie veselības aprūpes finansēšanas likuma izveides atbilstoši tam, ko pagājušā nedēļā nolēma Nacionālās trīspusējās sadarbības padome (NTSP). Vēstule tika nosūtīta pagājušā nedēļas beigās un uz to ministrijas atbilde vēl nav saņemta, teica Keris.

Kā ziņots, pieprasot uzlabojumus veselības aprūpes darbiniekiem, sestdien aptuveni 800 mediķi LVSADA rīkotajā brīdinājuma akcijā pārtrauca strādāt pagarināto normālo darba laiku. Arodbiedrība lēmumu par brīdinājuma akciju pieņēma, jo grozījumi Ārstniecības likumā nenodrošinot arodbiedrības iecerētos uzlabojumus veselības aprūpes darbiniekiem, kas strādā pagarināto normālo darba laiku.

Tāpat vēstīts, ka koalīcijas un NTSP sēdēs pagājušā nedēļā nolemts, ka veselības nozares finansēšanai par procentpunktu tiks palielinātas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu