Bezmaksas bezvadu internetu sabiedriskajā transportā sola pēc mēneša

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jau aptuveni pēc mēneša Rīgas sabiedriskajā transportā varētu kļūt pieejams bezvadu internets, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Rīgas mērs norādīja, ka darbs pie šī projekta notiek aptuveni trīs gadus, tāpēc opozīcijā esošo kolēģu rosība, prasot bezmaksas bezvadu internetu publiskās vietās tikai mēnesi pirms tā ieviešanas sabiedriskajā transportā, esot mazliet dīvaina.

Ušakovs piebilda, ka jau aptuveni divus gadus Rīgā notiek diskusija par to, kā nodrošināt bezmaksas bezvadu internetu dažādās publiskās vietās, taču viņš uzskata, ka šajā projektā nav jāveic pašvaldības ieguldījumi, bet gan jāveido sadarbība ar privātajiem uzņēmējiem. Arī šajā jomā pirmie piemēri varētu parādīties jau šovasar. Tāpat tiek meklētas iespējas, kā īstenot pērn izskanējušo ideju par bezvadu interneta nodrošināšanu pilsētas parkos.

Kā ziņots, partijas «Vienotība» Rīgas domes deputāti uzskata, ka gada laikā Rīgā būtu nepieciešams ieviest bezvadu interneta tīklu publiskās vietās. Domnieki norāda, ka Rīga no Tallinas atpaliek par astoņiem gadiem, jo tur bezvadu interneta tīkls pieejams kopš 2005.gada un pilsētai gada laikā izmaksājot vien 20 000 latu.

«Vienotības» preses sekretāre Laila Timrota norādīja, ka šobrīd galvaspilsētā atsevišķās vietās bezvadu internets pamatā pieejams, pateicoties privātiem uzņēmumiem, savukārt Rīgas dome bezmaksas punktus nodrošina atsevišķās pašvaldības iestādēs.

Politiķi uzskata - ņemot vērā moderno tehnoloģiju attīstību un izplatību, kā arī rīdzinieku un pilsētas viesu vajadzības, tas ir nepietiekami. Ņemot vērā Tallinas pieredzi, summa neesot liela, tāpēc fakts, ka Rīgas parkos, Vecrīgā un citās publiskās vietās nav bezmaksas interneta, ir vērtējams kā neizdarība.

«Bezmaksas internets ir mūsdienu nepieciešamība. Tas ir arī instruments, kā veidot attiecības ar tūristiem, pozicionējot Rīgu kā moderni domājošu pilsētu, kas rūpējas par viesu ērtībām,» teikts partijas izplatītajā paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu