«Nokia» pirmajā ceturksnī zaudējusi tirgus daļu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nokia

Pasaules lielākā mobilo tālruņu ražotāja Somijas kompānija «Nokia» šā gada pirmajā ceturksnī ir piedzīvojusi tirgus daļas kritumu, piekāpjoties tādām kompānijām kā «Motorola» un «Samsung», liecina tirgus izpētes kompānijas «Gartner» dati.

«Nokia» daļa pasaules mobilo telefonu tirgū pirmajā ceturksnī ir samazinājusies līdz 30,4%, salīdzinot ar 33% pagājušā gada ceturtajā ceturksnī. Tai pašā laikā «Motorola» tirgus daļa ir pieaugusi no 16,3% līdz 16,8% un «Samsung» tirgus daļa — no 12,2% līdz 13,3%.

Arī pagājušā gada sākumā «Nokia» piedzīvoja jūtamu tirgus daļas kritumu. Kompānijas neveiksmes toreiz bija saistītas gan ar konkurentu piedāvātajiem lētākajiem pašu vienkāršāko tālruņu modeļiem, gan to, ka Somijas kompānija nebija pievērsusi pietiekami lielu uzmanību jaunākās paaudzes telefonu dizainam.

Turpmākajos mēnešos, pārskatot darbības stratēģiju, «Nokia» daļu zaudētā izdevās atgūt un nākamajos ceturkšņos kompānijas tirgus daļa atsāka palielināties.

Pavisam pasaulē šā gada pirmajā ceturksnī ir pārdoti 180,6 miljoni telefonu, kas ir par 17,5% vairāk nekā 2004. gada pirmajā ceturksnī, bet par 7,6% mazāk nekā 2004. gada ceturtajā ceturksnī.

«Gartner» norāda, ka mobilo tālruņu pārdošanas apjomi pasaulē palielinās, bet tālruņu ražotāju peļņas līmenis krītas. Šāda situācija ir saistīta ar to, ka patērētāji attīstības valstīs vēlas lētus mobilos telefonus, bet attīstītākajos tirgos cenas paaugstināt neļauj asā konkurence.

Pēc «Gartner» prognozēm, šogad visā pasaulē tiks pārdoti 750 miljoni mobilo tālruņu, salīdzinot ar 674 miljoniem 2004. gadā. Iepriekš kompānija bija prognozējusi, ka mobilo telefonu pārdošana šogad būs apmēram 720 miljonu līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu