Sieviešu rokassomiņas – netīrības un baktēriju perēkļi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hopeless128, CC BY-NC-ND 2.0

ASV mājsaimniecības institūta speciālisti izpētījuši, ka sievietes savās rokassomiņās līdzi nēsā ne tikai ikdienā nepieciešamās mantas, bet arī veselu armādu ar baktērijām, un izrādās - rokassomiņās to ir krietni vairāk nekā tualetes podos.

Kā vēsta izdevums «Independent», vidē, kurā uzturas cilvēks, ir astoņas vietas, kuras ir netīrākas par tualetes podu, to skaitā zobu birstes, televizora tālvadības pultis un vannasistabas dvieļi, tomēr nekas nepārspēj sieviešu rokassomiņas, ko pētnieki ierindojuši netīrāko lietu saraksta pašā augšgalā.

Kamēr tualetes podi, virtuves virsmas un citas šķietami netīras vietas tiek regulāri tīrītas, sieviešu rokassomiņas šādu uzmanību piedzīvo reti, turklāt tās tiek pastāvīgi nēsātas apkārt, tādējādi padarot sevi par iekārojamu vidi dažādām baktērijām.

«Tikai dažiem no mums pietiek laika, lai regulāri sakoptu visu, kas atrodams mājās, tomēr atsevišķu lietu ignorēšana var novest pie nozīmīgām briesmām,» rakstīts speciālistu veiktajā pētījumā.

Jau ziņots, ka pat uz zobu birstēm ir vairāk baktēriju nekā tualetes podos, to skaitā arī fekālās baktērijas, kas uz birstītēm nokļūst, nolaižot tualetes podā ūdeni.

Arī televizoru tālvadības pultis, datoru tastatūras un ekrāni bieži ir labvēlīga vide baktēriju armādām, nemaz nerunājot par vannasistabas dvieļiem, trauku lupatām, mājdzīvnieku migām, paklājiem un virtuves sūkļiem.

Lai izvairītos no baktēriju populācijas palielināšanās rokassomiņās, eksperti iesaka tās restorānos, tualetēs vai sabiedriskajos transportos nekad nelikt uz zemes un nekarināt uz durvju rokturiem.

Savukārt, lai izvairītos no fekālo baktēriju nokļūšanas uz zobu birstēm, noskalojot tualetes podā ūdeni, ir jānolaiž poda vāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu