Šķidrie metāli datora dzesēšanai

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nanocoolers.com

Pieaugot datoru procesoru un daudzu citu elektrisko ierīču jaudai, vajadzīgas arī efektīvākas to dzesēšanas metodes.

Kompānija «nanoCoolers» šai vajadzībai pielāgojusi kādu jau sen zināmu tehnoloģiju — šķidro metālu dzesēšanu.

Šī dzesēšanas metode jau sen tiek izmantota kodolreaktoru dzesēšanā, jo tā spēj efektīvi aizvadīt daudz lielāku siltuma daudzumu, nekā var izdarīt ar parasto gaisu vai ūdens dzesēšanu. Līdz šim gan vēl nevienam nebija izdevies šo sistēmu pietiekami miniaturizēt, lai varētu izmantot laptopu, mājas datoru, serveru un citu elektrisko ierīču dzesēšanā.

Datoru jaudas attīstījušās tik tālu, ka tagad nopietnas dzesēšanas iekārtas vajadzīgas ne tikai datora procesoram, bet arī videokartei un citām datora sastāvdaļām. Jaudīgi procesori parādās aizvien jaunās un jaunās ierīcēs, tie rada arvien lielāku siltuma daudzumu, dzesēšanas problēma kļūst aktuāla vairākiem dažādu elektropreču ražotājiem. Ne visur ir vajadzīgs tik radikāls solis kā šķidro metālu dzesēšana, bet šī tehnoloģija noteikti varētu atrisināt daudzas problēmas dzesēšanas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu