Viltus blondīnes meklē parādniekus sociālajos tīklos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Savdabīgu izmantojumu sociālajiem tīkliem atraduši parādu piedzinēji Krievijā. Kā ziņo portāls «securitylab.ru», Krievijas Federālā Tiesu izpildītāju dienesta (FTID) Udmurtijas pārvalde sākusi operāciju «Blondīne».

Tiesu izpildītāji sociālajos tīklos iepazīstas ar parādniekiem, uzdodoties par simpātiskām meitenēm. Viss notiek šo resursu labākajās tradīcijās. «Blondīne» ieliek augstāko novērtējumu parādnieka fotogrāfijai, sāk sarunu, un tā vārdu pa vārdam, līdz upuris dāmu uzaicina uz randiņu. Kad neveiksmīgais Romeo ierodas tikšanās vietā, viņu sagaida nevis skaista meitene, bet tiesu izpildītājs.

Kāds kaislīgs parādnieks šādi jau zaudējis savu «Nissan» automašīnu, ar kuru atbraucis uz satikšanos. Tiesu izpildītāji ārzemju auto konfiscējuši, jo vīrietis bijis parādā Valsts ieņēmumu dienestam vairāk nekā 100 000 rubļu. Pirms tam nekādi nav izdevies notvert šo nemaksātāju, jo viņš izrakstījies no iedzīvotāju reģistra un faktiski kļuvis par personu bez noteiktas dzīvesvietas jeb «bomzi».

Operācija «Blondīne» sākta pirms pāris mēnešiem, un Udmurtijas FTID to uzskata par ļoti efektīvu — īpaši profilakses jomā. «Tagad parādnieki jutīsies nedroši arī sociālajos tīklos. Tur viegli var atrast nemaksātājus, it īpaši tos, kuri nedzīvo uzrādītajā adresē. Mūsu speciālisti, protams, izmanto fotogrāfijas no personīgā arhīva, nevis no interneta, un šīm fotogrāfijām nav nekāda sakara ar vārdu, ar kādu darbinieki reģistrējas tīklā. No likumības viedokļa, viss ir kārtībā. Neviens jau neliek vīriešiem satikties ar internetā iepazītām meitenēm, viņi to dara brīvprātīgi,» skaidro FTID preses dienests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu