Eksperti ziņo par viltus antivīrusu skaita pieaugumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Grupas APWGV (Anti-Phishing Working Group) eksperti nesen iesnieguši ziņojumu, kurā teikts, ka viltus antivīrusu programmas pēdējā laikā ir tik plaši izplatījušās, ka kļuvušas par patiešām bīstamu tendenci.

Eksperti norāda, ka ļaundari papildina šīs izstrādnes ar dažādiem datu šifrēšanas, kā arī īsto antivīrusu maldināšanas un citiem līdzekļiem, kas veicina infekcijas iekļūšanu lietotāju datoros. Ziņojumā teikts, ka pirmie viltus antivīrusi parādījās 2008. gada sākumā, un kopš tā laika APWG eksperti atraduši vairāk nekā 485 000 dažādu viltus antivīrusu, «ārstēšanas» un sistēmas optimizācijas rīku. Visi šie risinājumi lielākoties satur Trojas zirgus, spiegošanas un bankas kontu rekvizītu zagšanas programmas.APWG eksperti paskaidro, ka unikālo viltus antivīrusu faktiskais skaits, protams, ir mazāks. Skaitlis 485 000 ir iegūts, ņemot vērā kaitīgo programmu polimorfismu. Ziņojumā teikts, ka pēc viltus antivīrusa «oriģinālās» versijas parādīšanās ļaundari izlaiž vēl kādas desmit versijas, kas atšķiras ar kontrolsummu, digitālo parakstu un faila apjomu. Tas viss tiek darīts, lai maldinātu lietotājus un īstos antivīrusus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu