Kā izvēlēties tīrāko kabīni sabiedriskajā tualetē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ne visas sabiedriskās tualetes ir vienādas – dažas patiešām var būt pārsteidzošas tīrības un privātuma oāzes, bet citas atgādina bēdīgi slaveno aino no filmas «Trainspotting». Maksa gan parasti tiek iekasēta abās, bet kā lai saprot, kura kabīne būtu piemērotākā šādām delikātām nodarbēm?

medicīnas forumā «Share Care»

Pēc viņa vārdiem, vairums sabiedrisko tualešu lietotāju pieturas pie «privātuma principa», tāpēc nekad neizvēlas durvīm tuvāko kabīni, bet izmanto kādu no tālākajām.

Tomēr šis princips nāk par labu privātumam, bet ne sanitārajām normām, proti, tieši durvīm tuvākā kabīne parasti ir retāk izmantotā un līdz ar to tīrākā no mikrobiem.

«Lai izvairītos no iespējamām infekcijām, iesaku jums izvēlēties tieši to kabīni, kas atrodas vistuvāk ieejas durvīm,» rekomendē eksperts.

nesen publicēti žurnālā «New York Magazine»

Saskaņā ar šo pētījumu tālāko kabīni izvēlas sievietes, bet vīriešiem ir vai nu vienalga, vai arī viņi izvēlas durvīm tuvāko kabīni.

Līdz ar to ieteikums vīriešiem būtu izmantot pašu tālāko kabīni, savukārt sievietēm – tuvāko, protams, ja vien rindā jau negaida vesels bars mīņājošos čurātāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu