Cilvēki brīvdienās saņēma savādas īsziņas; brīdina, ka jāuzmanās

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušajā svētdienā cilvēki uz saviem mobilajiem telefoniem saņēmuši īsziņas ar vīrusu, informē telekomunikāciju operatora «Bite» pārstāve Ilze Kļaviņa.

Viņa informē, ka īsziņas ir krievu valodā un tajās piedāvāts apskatīt attēlus, uzspiežot uz aktīvās saites.

Uzspiežot uz saites un lejupielādējot piedāvāt programmu, vīruss izsūta tāda paša veida īsziņu uz visiem telefonā esošajiem kontaktiem, skaidro Kļaviņa, norādot, ka tādā veidā katram šī īsziņa it kā atnāk no drauga un sākotnēji var šķist neitrāla.

«Gribam brīdināt cilvēkus, kas saņem šāda veida īsziņu, nekādā gadījumā nespiest uz norādīto linku, bet izdzēst to ārā. Šim vīrusam ir pakļauti tieši «Android» un «Simbian» operētājsistēmu telefoni, tādēļ šo programmatūru viedtālruņu lietotājiem jābūt īpaši uzmanīgiem,» brīdina uzņēmumā.

Savukārt tiem, kas jau uzspieduši uz šīs saites, uzņēmumā iesaka izdzēst programmu un sazināties ar savu mobilo sakaru operatoru, lai noskaidrotu, kā vīrusu savā tālrunī var apturēt.

«Vēlamies brīdināt, lai cilvēki vērīgi izturas pret informāciju, ko saņem savā telefonā!» - norāda Kļaviņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu