Iedzīvotāji aktīvi ietekmē «Lattelecom» optiskā tīkla izvēršanu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Uzklausot iedzīvotāju vēlmes, «Lattelecom» ir papildinājis savu vērienīgās optiskās infrastruktūras tīkla izbūves plānu, tam pievienojot 43 daudzdzīvokļu mājas, par kurām iedzīvotāji «Lattelecom» mājas lapā nobalsojuši visvairāk.

Optiskā tīkla izvēršanas plāni tiek mainīti arī tad, ja klients ir ar mieru līdzfinansēt pakalpojuma ierīkošanu, informē uzņēmumā.

http://optika.lattelecom.lv

Izvērtējot iedzīvotāju balsojumu, optiskais kabelis jau ievilkts Ieriķu ielā 43 (Rīga), vēl 36 mājās izbūve sāksies tuvāko sešu mēnešu laikā.

Atbalstot iedzīvotāju iniciatīvu, «Lattelecom» pieņem arī māju kolektīvos pieteikumus. Pateicoties šai iedzīvotāju aktivitātei optiskajam tīklam tiks pievienotas Stērstu ielas 16, Lielirbes ielas 6 un Komētas ielu 8; 10; 12 un 14 mājas Rīgā.

Adresēs, kuras pagaidām neietilpst optiskā tīkla izvēršanas plānos, jauno tehnoloģiju iespējams pievilkt ātrāk, ja klienti piedalās ar līdzfinansējumu. Turklāt, ja klients piedalās izmaksu segšanā, optisko tīklu iespējams ierīkot gan privātmājās un mazstāvu ēkās, gan attālākās pilsētas vietās un ciematos.

«Zinu, ka «Lattelecom» optiskā interneta pieslēgumu ar nepacietību gaida iedzīvotāji visā Latvijā, un mēs šobrīd ļoti aktīvi izbūvējam šo vērienīgo infrastruktūru. «Lattelecom» prioritāte pašlaik ir daudzstāvu mājas biezāk apdzīvotās teritorijās, taču mūsu interesēs ir ievilkt optiku tieši tur, kur to patiešām gaida, tādēļ dodam iespēju arī pašiem iedzīvotājiem ietekmēt mūsu izbūves plānus un ātrāk tikt pie optiskā pieslēguma savā adresē. Katru pieteikumu rūpīgi izvērtējam - jo aktīvāki ir iedzīvotāji, jo lielāka iespēja, ka tieši viņu māja ātrāk tiks pievienota optiskajam tīklam,» informē uzņēmuma Optisko tehnoloģiju biznesa daļas direktors Raivis Mackevičs.

Optiskais tīkls vienīgais Latvijā nodrošina stabilu interneta ātrumu ikvienam pakalpojuma saņēmējam. Pilnvērtīgu optiskā interneta pieslēgumu nodrošina unikāls pieslēgums vienīgi attiecīgajam klientam.

Līdz ar pamatīgā optiskā tīkla izbūvi šobrīd jau vairāk kā 115 000 dzīvokļiem 1530 mājās ir pieejams Eiropā ātrākais internets līdz 500 Mbit/s.

Nākotnes tīkls ir pieejams Zolitūdē, Pļavniekos, Ķengaragā, Purvciemā, Imantā, Mežciemā, Ziepniekkalnā un centrā, kā arī Jelgavā un Daugavpilī, bet tā izbūve turpinās arī citviet Rīgā un ārpus tās.

Šobrīd iecienītākais pieslēguma veids ir 100 Mbit/s, ko izvēlas 81%, turklāt gandrīz puse no optiskā tīkla klientiem izvēlas komplektu ar interaktīvo televīziju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu