Krāpnieki uz mobilajiem telefoniem sūta draudu īsziņas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pēdējā laikā parādījies jauns krāpniecības veids, ļaunprātīgi izmantojot mobilo telefonu lietotāju uzticību. Ja līdz šim tika piedāvāti neeksistējoši laimesti dažādās operatoru loterijās, tad tagad draud ar tālruņu bloķēšanu, portālam «Apollo» pavēstīja «Latvijas Mobilā telefona» preses sekretāre Elīna Lidere.

Vairāki LMT klienti ir saņēmuši šādu īsziņu: «Uzmanibu! Jusu mob. talrunis tiek blokets. Parads 345.56Ls prasiba tiks iesniegta tiesa. Ar cienu LMT». Īsziņas nosūtītas no pieslēguma numura 29840... (reģistrēts «Tele2» tīklā). Zvanot uz īsziņu sūtītāja numuru, klientiem prasības iesniegšanas atlikšanai tika pieprasīts iegādāties priekšapmaksas kartes «Zelta Zivtiņa» atjaunošanas kartes 26 latu vērtībā un nosaukt krāpniekiem to kodus.

LMT informē, ka rēķinu samaksas kontroles procesā klientiem īsziņas tiek sūtītas tikai ar atgādinājumu par rēķinu samaksas termiņu un lūgumu samaksāt rēķinu. Lai pagarinātu kavēto rēķinu samaksas termiņu, LMT klientiem noteikti nav jāiegādājas jebkādas atjaunošanas kartes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu