Polijā parādījies bankomāts, kurš klientus pazīst pēc pirkstu nospiedumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Neparastu klientu identifikācijas sistēmu bankomātos izstrādājuši Polijas bankas «Pekeo BP» speciālisti, vēsta aģentūra ITAR-TASS. Lai gūtu pieeju savam kontam tagad vairs nav nepieciešams ievadīt pinkodu. Pietiek vienīgi savu plaukstu novietot speciālu virsmu un bankomāts nolasīs pirkstu nospiedumus.

Gadījumā, ja tie sakritīs ar pirkstu nospiedumiem, kuri glabājās īpašā datu bāzē, automāts nekavējoties izsniegs pieprasīto summu. Viens šāds jaunievedums jau ir uzstādīts Varšavā. Līdz šī gada beigām Polijā plānots uzstādīt vēl veselus 200 šādus klientu «bioidentifikācijas» bankomātus.

Speciālisti uzskata, ka šādas tehnoloģijas pielietošana palīdzēs ne tikai tiem noguldītājiem, kuri pastāvīgi aizmirst savu pinkodu. Jaunā sistēma padarīs par praktiski neiespējamu naudas noņemšanu no sveša konta tādiem krāpniekiem, kuri tādā vai savādākā veidā ir uzzinājuši bankas klientu pieejas kodus.

Banka «Pekao BP» ir vienīgā banka pasaulē, kura ir ieviesusi «bioidentifikācijas» tehnoloģiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu