Hakeri apsolījuši atjaunot «Usenet» meklētāja «Newzbin» darbību

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Hakeru grupa apsolījusi atjaunot Usenet meklētāja Newzbin (logotips attēlā) darbību, šāda satura vēstule tikusi izsūtīta servisa reģistrētajiem lietotājiem, vēsta «TorrentFreak».

Vēstulē hakeru grupa, kura sevi dēvē par «Team R Dogs» vēsta, ka tai izdevies iegūt lielāko daļu no izejošā koda un resursa datu bāzes. Iepriekš, bijušais meklētāja redaktors ar iesauku «DeepSharer» savā blogā bija paziņojis, ka, pēc baumām, izejošais kods tiešām ticis nozagts.

Ar nolaupīto kodu palīdzību «Team R Dogs» cer palaist jaunu meklētāju, kura nosaukums būšot «Newzbin – 2». Pie kam, hakeris ar segvārdu Mr. White paziņojis: «Mēs pārāk mīlējām šo resursu, lai ļautu tam nomirt». Viņš arī pavēstīja, ka jaunais meklētājs darbību uzsāks tuvākajā laikā.

2010. gadā britu tiesa atzina, ka meklētājs «Newzbin» pārkāpj autoru tiesības. Par šāda lēmuma pieņemšanas iemeslu kļuva Kinoražotāju asociācijas (MPA) iesniegtā sūdzība. Šī organizācija aizstāv tādu kinostudiju, kā «20th Century Fox», «Universal Studios», «Warner Bros.», «Paramount», «Disney» un «Columbia Pictures» intereses.

Tiesa nolēma aizliegt «Newzbin» indeksēt filmas un televīzijas raidījumus, kuru raidīšanas tiesības ir MPA. Kā arī meklētājam uzlika par pienākumu atmaksāt tiesas izdevumus, kas arī noveda pie resursa slēgšanas. Kā vēsta «DeepSharer», iespējamā soda summa, bez lēmuma par radīto kaitējumu, bijusi 230 000 mārciņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu