Kāpēc brokastīs labāk dzert vīnu nevis kafiju

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Yosi Oka, CC BY-NC 2.0

Daudzi cilvēki dienu sākt pieraduši ar tasi rīta kafijas, savukārt to noslēgt - ar glāzi sarkanvīna, tomēr vai tiešām šāda secība ir pareiza? Kas gan notiktu, ja cilvēks astoņos no rīta kafijas vietā izvēlētos glāzi dzirkstošā vīna vai sutīgos vasaras rītos iemalkotu krietnu mēriņu ledusauksta rīslinga?

Kā vēsta izdevums «Independent», lai arī austrumeiropiešiem vīns rīta agrumā izklausās teju kā ķecerība un pārspīlētas bohēmas, kas veselību tikai sagandē, zīme, tomēr, piemēram, Itālijā, Grieķijā, Francijā vai Spānijā vīns brokastīs, pusdienās un vakariņās ir pilnīgi ierasta parādība.

«Spānijā, Francijā un Itālijā vīns ēdienreizēs ir ārkārtīgi svarīgs, tomēr jāņem vērā, ka tur cilvēki ikdienā nelieto alkoholu, lai piedzertos, bet, lai labāk izbaudītu ēdiena garšu un satuvinātos ar savu ģimeni un draugiem,» klāstīja vīnzinis Robs Edvards.

Lai arī nekas nevar tā pamodināt no rīta, kā kārtīgs kofeīna lādiņš, tomēr nav peļama doma pie brokastīm piedzert klāt vīnu, kas atbilst izvēlētajam ēdienam. Tas lieliski palīdzēs izbaudīt ēdiena garšas nianses un uzsākt dienu uz pozitīvas nots.

«Glāze laba sarkanvīna vai baltvīna brokastīs nemaz nav slikta ideja, jo, piemēram, sarkanvīns stabilizē cilvēka holesterīna līmeni un uzlabo sirds veselību,» piebilda Edvards.

Speciālisti iesaka no rīta izvēlēties vieglu, sausu un atspirdzinošu vīnu, piemēram, kādu no dzirkstošajiem vīniem, jo tie uzlabo apetīti un kuņģa darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu