Vai zini, kāpēc tējas maisiņi ir bīstamāki par tualetes podu sēdekļiem?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Padomā divreiz, vai ir vērts savus tējas maisiņus glabāt darbā, jo zinātnieki atklājuši, ka tie var saturēt pat 17 reizes vairāk baktēriju, nekā tualetes podu sēdekļi.

Pētījumā, ko izstrādājusi organizācija «Initial Washroom Hygiene», rakstīts, ka zinātnieki pie šāda atklājuma nonāca pēc tam, kad izanalizēja baktēriju daudzumu uz dažādiem priekšmetiem, kas atrodas biroju virtuvēs.

Zināms, ka tējas maisiņi un tualetes sēdekļi nav vienīgā vieta birojos, kur mēdz pulcēties baktēriju armādas, piemēram, tējkannu vai ledusskapju rokturi un tējas krūzītes arī ir apsēstas ar dažādām, potenciāli bīstamām baktērijām.

Daudzi no mums neuzskata, ka ir vērts mazgāt rokas pēc katras ledusskapja atvēršanas vai pirms tējas pagatavošanas, tomēr varbūt to vajadzētu darīt.

Aptaujā pierādījās, ka 80% no cilvēkiem, kas strādā birojos, gatavojot saviem kolēģiem tēju, pirms tam rokas nemēdz nomazgāt.

Varam tikai iedomāties tos milzīgos baktēriju pulkus, kas lidinās biroja gaisā, kamēr mēs malkojam karstu tēju.

Ārsts Pīters Barats (Peter Barratt) ir pārliecināts, ka biroju atbildīgajām personām vajadzētu vairāk padomāt par higiēnu kopējās virtuvēs.

«Ja cilvēks pārstāj domāt par to, cik daudzas rokas ir aiztikušas ledusskapja vai tējkannas rokturi, tējas kastītes vāku un krūzītes, tad baktērijas var svinēt savu uzvaras gājienu. Antibakteriālo salvešu lietošana, kā arī regulāra savas krūzītes mazgāšana var pamatīgi uzlabot higiēnu biroja telpās,» komentēja Barats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu