Ja tu paliec draugos ar savu bijušo, tad, iespējams, esi psihopāts (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja pēc šķiršanās no sava partnera viņš piedāvā saglabāt draudzīgas attiecības, tad bēdz, ko nagi nes, jo viņš varētu būt psihopāts.

Kā rakstīts jaunā pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Personality and Individual Differences», draudzīgu attiecību saglabāšana pēc šķiršanās nav brieduma pazīme, bet, iespējams, norāde uz kaut ko daudz, daudz drūmāku.

Pētījums

Pētījumā minēts, ka šāda uzvedība tiešām varētu liecināt par cilvēka psihopātiskajām nosliecēm, turklāt zinātnieki pierādīja, ka tas, kā mēs izturamies pret saviem bijušajiem partneriem, var atklāt vēl daudz vairāk par mūsu personību.

Oklendas universitātes zinātnieki izanalizēja 861 pētījuma dalībnieka raksturu un katra attiecību vēsturi. Katram pētījuma dalībniekam tika uzdoti jautājumi par esošajām attiecībām, kā arī, vai viņi uztur draudzīgas attiecības ar saviem bijušajiem partneriem. Pēc tam visiem bija jāiziet īpašs tests, kas ļāva noteikt viņu narcistisko un psihopātisko kvalitāšu līmeni.

Atklājās, ka tie cilvēki, kuriem ir drūms raksturs, līdzīgi kā tas ir psihopātiem, biežāk izvēlas palikt draudzīgās attiecībās ar saviem bijušajiem partneriem. Iemesli šādam solim ir visai aukstasinīgi.

Izrādās, ka psihopāti savus bijušos partnerus vēlas saglabāt sev tuvumā tāpēc, lai vajadzības gadījumā varētu tos izmantot savtīgos nolūkos, piemēram, iegūt seksu, naudu vai informāciju.

Psihopāti spēj būt ārkārtīgi šarmanti un pievilcīgi, tāpēc tiem ir viegli pierunāt savu bijušo partneri būt draugiem arī turpmāk.

«Attiecības jau tā nav viegls process, tāpēc gluži uzskatīt, ka katrs, kurš vēlas palikt draugos, ir psihopāts, nevajadzētu, tomēr šis ir ļoti interesants atklājums. Draudzīgu attiecību saglabāšanai pamatā bieži vien ir savtīgi mērķi, un cilvēks, kurš ierosina palikt draugos, visticamāk, nedomā par sava partnera jūtām,» komentēja psiholoģe Peulete Šērmana (Paulette Sherman).
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu