Lidostā «Rīga» ieceļošana liegta Kanādas pilsonim bez derīga ceļošanas dokumenta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas lidostas «Rīga» robežkontroles punktā otrdien liegušas ieceļošanu vienam Kanādas pilsonim, kurš centās Latvijā iebraukt bez derīga ceļošanas dokumenta, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Kanādas pilsonis tika atgriezts uz izceļošanas valsti.

Šajā pašā robežkontroles punktā tika konstatēti arī divi Latvijas pilsoņi, kuriem nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personām liegta izceļošana no valsts.

Tāpat lidostas «Rīga» un Pāternieku robežkontroles punktos ieceļošana liegta diviem Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Savukārt Terehovas un lidostas «Rīga» robežkontroles punktos robežsargi konstatēja piecus Krievijas, divus Tadžikistānas un vienu Uzbekistānas pilsoni, kuri bija pārkāpuši uzturēšanas nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Divu Krievijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta lietvedību, taču pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 13 personām - sešiem Baltkrievijas, četriem Krievijas un trīs Igaunijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 12 personas - piecus Baltkrievijas, trīs Krievijas, vienu Somijas, vienu Lietuvas, vienu Bulgārijas un vienu Igaunijas pilsoni.

Kopumā otrdien robežsargi konstatēja 48 likumpārkāpējus, no kuriem 23 tika konstatēti uz valsts ārējām robežām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu