ASV pēc uzbrukuma ar nazi bērnu ballītē mirusi trīsgadīgā jubilāre

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aidaho štatā ASV trīs gadus vecas meitenītes dzimšanas dienas svinības pārtrauca nežēlīgs uzbrukums ar nazi, kurā tika savainoti deviņi cilvēki, tostarp seši mazi bērni. Raidorganizācija BBC ziņo, ka jubilāre diemžēl nav pārcietusi gūtās traumas un pirmdien slimnīcā nomirusi.

Uzbrukums notika bēgļu ģimenēm atvēlētā dzīvokļu kompleksā, taču uzbrucējs Timijs Kiners nebija migrants.

Kāda kompleksā dzīvojoša sieviete bija atļāvusi ASV pilsonim Kineram apmesties pie viņas, bet piektdien lūdza meklēt citu dzīvesvietu viņa sliktās uzvedības dēļ. Atriebjoties par to, Kiners sarīkoja slaktiņu trīs gadus vecās meitenītes dzimšanas dienas svinībās.

Pavisam ievainoti tika deviņi cilvēki. Septiņi no tiem joprojām atrodas slimnīcā ar dažāda smaguma savainojumiem. Viens bērns izrakstīts no slimnīcas.

Kiners ir aizturēts. Viņam izvirzīta apsūdzība 15 punktos - vienā par slepkavību, sešos par bērna savainošanu un vairākos par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

«Tas bija uzbrukums visneaizsargātākajiem - mūsu bērniem. Tā ir vājuma izpausme, nekaunība un tīrs ļaunums,» sacīja vietējās policijas priekšnieks Bils Bounss.

Cietušie bērni ir vecumā no trīs līdz 12 gadiem. Uzbrukumā cieta arī trīs pieaugušie.

Četri cilvēki guva dzīvībai bīstamus savainojumus. Cietušo vidū bija migranti no Sīrijas, Irākas un Etiopijas.

Uzbrucējs, kuram ir krimināla pagātne, savus upurus nepazina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu