Igaunijas ārlietu ministrs: Trampa un Putina samitā lieli pavērsieni nav gaidāmi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina samitā 16.jūlijā Helsinkos nevajadzētu gaidīt lielus pavērsienus, paziņojis Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers.

Ministrs intervijā raidorganizācijas ERR ziņu pārraidei «Aktuaalne Kaamera» sacīja, ka samitā noteikti tiks apspriesti trīs jautājumu - Ukrainas konflikts, tostarp Krimas okupācija un militārās operācijas Austrumukrainā; situācija Sīrijā un Irānas jautājums, kas ir diezgan cieši saistīts ar Sīrijas konfliktu; kā arī Krievijas jaukšanās Rietumvalstu demokrātiskajās vēlēšanās.

«Es neesmu pārāk optimistisks par iespēju, ka Krievija spers konstruktīvus soļus kādā no šiem jautājumiem,» sacīja Miksers.

Ministrs sacīja, ka ASV bijušas ļoti konsekventas attiecībā uz drošības jautājumiem un soļi pret Krievijas agresiju Ukrainā bijuši ļoti skaidri un stingri, un Savienoto Valstu sankciju politika pret Krieviju bijusi pat stingrāka nekā Eiropas Savienības (ES) politika.

«Skaidrs, ka bez Krievijas konstruktīviem soļiem Rietumu politikā, tostarp ASV politikā, izmaiņas nevar gaidīt,» uzsvēra Miksers. Viņš piebilda, ka acīmredzami tiks meklēti veidi spriedzes mazināšanai, taču noteikti nav gaidāmas vienpusējas piekāpšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu