Indijas Augstākā tiesa atzīst transpersonas kā «trešo dzimumu» (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas Augstākā tiesa otrdien atzina transpersonu kā «trešā dzimuma» eksistenci.

«Transpersonu atzīšana par trešo dzimumu ir nevis sociāls vai medicīnisks jautājums, bet cilvēktiesību jautājums,» paziņoja tiesnesis K.S.Radhakrišnans, pasludinot tiesas lēmumu.

Augstākā tiesa deva norādījumu federālajai valdībai un štatu valdībām identificēt transpersonas kā neitrālu trešo dzimumu, kuram jānodrošina pieeja tiem pašiem labklājības projektiem kā citām minoritāšu grupām Indijā.

Tiesa pieņēma lēmumu, atbildot uz 2012.gadā iesniegtu petīciju, kurā bija lūgums nodrošināt transpersonām vienlīdzīgas tiesības saskaņā ar likumu.

Pērn decembrī Indijas Augstākā tiesa atjaunoja homoseksuālu dzimumsakaru aizliegumu. Homoseksuāli dzimumsakari praktiski tika legalizēti 2009.gadā, kad Deli Augstā tiesa nolēma, ka kriminālkodeksa pants, kas aizliedz «miesiskus dzimumsakarus pret dabas kārtību», ir cilvēka pamattiesību pārkāpums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu