Kosmosa tehnoloģiju hakatonā uzvar mežu monitoringa sistēmas izstrādātāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kosmosa tehnoloģiju hakatonā «Act In Space» uzvarējusi komanda «SpaceTree», kas izstrādāja mežu monitoringa sistēmu, izmantojot satelītu datus, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Par uzvaru hakatonā komanda saņems apmaksātu dalību «Act In Space» starptautiskajā finālā Tulūzā, kas 27.jūnijā notiks «Toulouse Space Show» laikā. Starptautiskajā finālā komandai būs iespēja cīnīties par lidojumu bezsvara stāvoklī, ko nodrošina «Airbus», kā arī par citām vērtīgām balvām.

Bez apmaksātas dalības «Toulouse Space Show», uzvarētāju komanda saņēma arī balvu no «Turība Business HUB» - atbalstu projekta sagatavošanai un attīstīšanai mentoringa klases ietvaros pirms došanās uz starptautisko finālu.

Savukārt Latvijas Kosmosa Industriju Asociācijas speciālbalvu - iespēju piedalīties projekta «Pirmie LV 100km kosmosā» raķetes palaišanā - saņēma komanda «Briver». Par specbalvu dalībniekiem bija parūpējies arī uzņēmums «Eventech», kas komandai «Wings» sniegs konsultācijas un atbalstu idejas prezentēšanai atlasei uz dalību Komercalizācijas reaktora akselerācijas fondā.

Speciālbalvu no sociālās uzņēmējdarbības akseleratora «New Do(o)r Rīga» - iespēju piedalīties uzņemšanai akseleratorā, sākot no otrās uzņemšanas kārtas, saņēma komanda «Investy», kura izstrādāja risinājumu Āfrikas valsts Burkinafaso ūdens apgādes problēmām.

«Act In Space» ir Francijas Aeronautikas Aģentūras iniciēts starptautisks inovāciju konkurss, kas šogad notika vairāk nekā 60 pilsētās visā pasaulē. Latvijā hakatons norisinājās otro reizi, tajā piedalījās septiņas komandas, kuras diennakts laikā centās īstenot kādu no Eiropas Kosmosa aģentūras un tās sadarbības partneru piedāvātajiem izaicinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu