Tesla autopilotā taranē policijas mašīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/LBPD_PIO_45

Kārtējais satiksmes negadījums, kurā iesaistīts Tesla automobilis ar ieslēgtu autopilota sistēmu, noticis otrdien Kalifornijas štata Lagunabīčā.

Tur sedans Tesla Model S ietriecies ielas malā novietotā policijas automašīnā, kurā, par laimi, neviens neatradās. Arī Tesla vadītājs, kurš incidenta brīdī bija paļāvies uz tā dēvēto autopilota sistēmu, kas, spriežot pēc daudzajiem negadījumiem, vēl neprot pilnā mērā patstāvīgi aizvest mašīnu no punkta A līdz punktam B, nozīmīgas traumas neguva.

Lagunabīčas policists Džims Kota policijas departamenta Twitter kontā ir ievietojis vairākus foto no avārijas vietas, kā arī stāvvietas, kur nogādāts sasistais policijas auto. Bildēs redzams, ka Tesla sedanam cietusi priekšējā daļa, savukārt likumsargu mašīnai - kreisā puse aizmugurējā daļā.

Sistēma, ko autoražotāji dēvē par autopilotu, pēc būtības ir tikai pilnveidota kruīza kontrole. Tomēr ne viens vien autovadītājs līdz šim ir pārāk uzticējies šim labskanīgajam vārdam un iekūlies nepatikšanās. Vairākiem cilvēkiem autonomā braukšana beigusies arī letāli.

Cilvēka stulbumam nav robežu: braucošas Tesla vadītājs pārsēžas pasažiera sēdeklī

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu