Bunkus slepkavības vieta pēc pus mēneša

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Pašlaik žogs, kurā ietriecās nogalinātā Bunkus automašīna, kura ietriecās auto, nav atjaunots, bet aizstāts ar metāla konstrukciju.

30. maija rītā pie Rīgas Brāļu kapiem apšaudē tika nogalināts Mārtiņš Bunkus.

Viena no policijas versijām ir, ka Bunkus slepkavība, visticamāk, saistīta ar viņa profesionālo darbību. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis norādīja, ka, visticamāk, notikusi Bunkus pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet nevarot izslēgt arī citas versijas.

Bunkus bija viens no juristiem-palīgiem, ko «Trasta komercbankas» likvidators Armands Rasa bija piesaistījis likvidācijas procesam.

Viņš par maksātnespējas administratoru strādājis kopš 2007. gada. Mārtiņa vārds skaļi izskanēja medijos saistībā ar uzņēmuma «Rego Trade» maksātnespējas procesu, kurā Bunkus bija administrators un vērsās tiesā, lūdzot atzīt uzņēmuma īpašnieka izsniegtos aizdevumus par neatbilstošiem likuma normām.

Bunkus valsts amatpersonas ieņēmumu deklarācijā par 2016. gadu liecina, ka viņam pieder 2013. gada «Range Rover» automašīna. Tāpat viņam reģistrēti uzkrājumi 88 269 eiro apmērā «Luminor» bankā. 2016. gadā Bunkus arī saņēma dāvinājumus gan no sava brāļa 27 000 eiro apmērā, gan no tēva 71 998 eiro apmērā. Tāpat administrators 2016. gadā bija reģistrējis aizdevumus 1 297 286 eiro apmērā un 58 550 eiro apmērā, savukārt parādsaistības kopumā 527 374 eiro apmērā. Publiski pieejama informācija liecina, ka Bunkus dzīvojis Mežaparkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu