Vācijas izlūkdienesta vadītājs: Vācijas infrastruktūra pakļauta kiberuzbrukumam

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Konkov/TASS/Scanpix

Vācijas Federālā Konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) priekšnieks Hanss Georgs Māsens pirmdien intervijā radiostacijai «rbb» paziņojis, ka Vācijas infrastruktūra pakļauta kiberuzbrukumam no ārvalstu aģentu puses.

Māsens norādīja, ka Vācija atrodas ārvalstu slepeno dienestu redzeslokā.

Mērķis bija implantēt kaitīgu programmu svarīgākajās infrastruktūras datorsistēmās, lai gatavotos sabotāžas uzbrukumam gadījumā, ja rastos tāda vajadzība.

Runa ir par ūdens apgādi, elektroapgādi un citu svarīgo infrastruktūru.

Berlīnē pirmdien notiek simpozijs, kas veltīts hibrīdajiem draudiem un cīņai ar tiem. Viena no diskusijām būs veltīta jautājumam par valsts gatavību aizstāvēt sevi pret šādiem draudiem. Šajā diskusijā piedalīsies arī Federālās Kriminālpārvaldes (BKA) priekšnieks Holgers Minhs un Vācijas ārējā izlūkdienesta (BND) vadītājs Bruno Kāls.

Māsens, kurš arī piedalās simpozijā, intervijā radio sacīja, ka tas pats aģents, kas 2015.gada beigās veica kiberuzbrukumu Ukrainas spēkstacijai, arī nesekmīgi mēģināja veikt vienlaicīgu kiberuzbrukumu Vācijas infrastruktūrai. Tolaik Berlīne turēja aizdomās Krieviju.

Māsens apgalvoja, ka Vācija apzinās draudus infrastruktūrai un ir gatava tiem, bet piebilda, ka Vācijā ir daudz mērķu, jo teju viss ir pieslēgts internetam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu